fbpx

Follow That Summer

  • Dans & performance

70 min.

Info

O încercare de a reconstrui senzaţiile şi impresiile caracteristice verii, când căldura soarelui, răcoarea umbrei și contactul cu natura se îmbină cu plăcerea de a te cufunda în activităţi leneşe pe cât de nefolositoare, pe atât de lipsite de sens și nemotivate. Asociem vara cu tinerețea și memoria, ceva ce vine și apoi ne este luat, lăsând în urmă rămășite și o savoare dulce amestecată cu senzația de pierdere. La începutul proiectului am cercetat aspecte ale bolii Alzheimer. Pierderea memoriei înseamnă și pierderea istoriei, a identității, iar în final a sinelui, ca și cum te-ai stinge dinăuntru spre afară. Memoria schimbă realitatea trecutului, dar în cazul bolii Alzheimer o schimbă și pe cea a prezentului. Follow that Summer este o piesă despre imposibilitatea împărtășirii prezentului ca pe o singură realitate obiectivă.

Fost jurnalist, critic literar, muzical şi de film, în ultimii 9 ani Rui Catalão (n.1971, Cacem, Portugália) încearcă să redefinească rolul dramaturgiei pe scenă. Lucrează cu coregrafii Joao Fiadeiro, Miguel Pereira, Manuel Pelmuș, Brynjar Bandlien, Mădălina Dan și scrie scenarii de film pentru regizorii Joao Pedro Rodrigues și Jorge Cramez. În 2003, creează conceptul live movie și realizează patru piese (cea din urmă, Atît de fragedă, fiind prezentată la București cu interpreţi români). Din 2007, trăieşte în Bucureşti și colaborează cu Mihaela Dancs pentru Coada şoricelului, cu care, în 2008, concepe Follow that Summer. Colaborează cu Carmen Coţofană și Mihaela Dancs la First Steps. Are în lucru primul său solo folosind material testat și prezentat în cadrul Miercurea lejeră și un proiect de grup împreună cu Ana Borralho și Joao Galante.

Conceptul și dramaturgia: Rui Catalão
Coregrafia și interpretarea: Rui Catalão, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Iuliana Stoianescu
Coloana sonoră: Ion Dumitrescu
Lumini: Mircea Ghinea

Co-producția
Asociația Artlink, în cadrul rezidențelor artistice oferite în 2008 prin proiectul european Jardin d’Europe co-finanţat de Uniunea Europeană

Finanțat de
Centrul Național al Dansului – București

Presa

O NOUA PREMIERĂ @ CNDB / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link 1

Redescoperă vara la CNDB: “Follow that summer” de Rui Catalão / Suplimentul de Cultură
Link 1

Știri

Sari la conținut