fbpx

Festivalul E-Motional: reinventează-te

  • Festival

5 – 9 octombrie 2014

Info

Festivalul E-Motional, eveniment dedicat dansului contemporan. Pe durata unei perioade de mai bine de o lună, festivalul propune publicului peste 15 evenimente, între care 8 spectacole și prezentări work-in-progress, 3 seri cu proiecții de filme de dans, 3 prezentări și dezbateri teoretice și critice, 2 ateliere pentru public, unul dintre acestea finalizat cu un spectacol. Evenimentele vor fi găzduite de studioul ZonaD al Fundației Gabriela Tudor și de partenerii săi asociați, Centrul Național al Dansului București și teatrul lorgean, dar vor avea loc și în spații publice și locații secrete pe care publicul le va descoperi participând la spectacole.

Desfășurat sub motto-ul „reinventează-te”, festivalul are un caracter experimental și se adresează unui public căruia îi place schimbarea și care este mereu în căutare, dornic să descopere și să încerce lucruri noi.
Formatele variate de evenimente propuse au în comun subiecte ce dovedesc o preocupare actuală a artiștilor pentru teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a performativității altor spații decât cele clasice. Atelierele și dezbaterile de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate vor să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Publicul larg și profesioniștii din dans sînt deopotrivă așteptați la evenimentele din festival, care sînt însoțite de întâlniri și discuții în format lejer, de tip cafenea.

Festivalul aduce împreună peste 25 de artiști și profesioniști ai dansului, participanți sau invitați în program, între care: artiștii Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu, Vava Ștefănescu, Irinel Anghel, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru, Cristian Nanculescu, Marin Voica, Adriana Gheorghe, Iulia Sima, (România), Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia), Steinunn Ketilsdóttir (Islanda), Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo, Rogério Nuno Costa (Portugalia); directorii de festival Olga Zitluhina (Letonia) și Alberto Magno (Portugalia), criticii de dans Oana Stoica (România) și Inta Balode (Letonia), etc.

Programul detaliat este disponibil la zonadstudio.wordpress.com/ și www.e-motional.eu.

Cu
Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu, Vava Ștefănescu, Irinel Anghel, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru, Cristian Nanculescu, Marin Voica, Adriana Gheorghe, Iulia Sima, Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Steinunn Ketilsdóttir, Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo, Rogério Nuno Costa, Olga Zitluhina, Alberto Magno, Oana Stoica, Inta Balode

Organizat de
ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor

Festivalul E-Motional este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”.

Finanțat de
Programul cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București și Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Cu sprijinul
Programul Cultura al Uniunii Europene

Parteneri
Centrul Național al Dansului București, teatrul lorgean.

Parteneri media
Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, România Pozitivă, Sub 25, The ONE.

Sari la conținut