fbpx

Fascia: scrierea propriei anatomii; de la celulă la țesut

Cu Vera Piechulla
  • Atelier

Sâmbătă, 29 iunie 2019, 11:00-16:00
Duminică, 30 iunie 2019, 11:00-16:00

Info

Vera Piechulla (Berlin) aduce împreună coregrafia contemporană și medicina și ne propune un atelier de research intensiv & microscopic.

„Cea mai mică unitate a corpului uman, celula, este un univers în sine. Vom analiza, imagina și conștientiza structurile sale interne, vom cunoaște citoscheletul, vom iniția mișcarea din interiorul acestuia pentru a începe ulterior aventura în matricea extracelulară.

Vom curge și vom aluneca de-a lungul fibrelor țesutului conjunctiv, vom înota în substanța de bază și ne vom odihni în spațiile micro-vacuolare ale fasciei (membrana conjunctivă). Conectând toate structurile corpului printr-o rețea, ca într-o îmbrățișare, din acel loc vom porni mișcarea. De acolo putem ajunge oriunde ne dorim.
Workshopul propune conectarea teoriei de cunoașterea intuitivă, concentrarea pe percepție, explorarea texturilor propriului țesut conjunctiv și, nu în ultimul rând, scrierea propriei anatomii.

Recomandat oricui este interesat/ă de cunoașterea propriului corp din perspectiva ‘tocilară’ (obsedată de detalii științifice și superintuitivă în același timp).

Metode folosite: studierea imaginilor microscopice, explorarea corpului în mișcare, desen și scriere automate, împărtășirea propriilor experiențe (de viață) legate de țesutul conjunctiv. ”

Vera Piechulla: „Salut, sunt Vera. Am studiat medicină înainte de a mă implica în dans și artele somatice. Am absolvit un program intensiv de dans la Tanzfabrik Berlin și PEPCC la Forum Dança în Lisabona. În prezent mă specializez în tehnica Body-Mind-Centering și în “medicină manuală” (osteopatie), lărgind și nuanțând zona de contact dintre interesele mele distincte.

Încurajez o relație complicată, de tip love-hate, cu anatomia și chestionez reprezentarea corpului produsă și reprodusă de tradiția privirii partiarhale și sexiste. Mă interesează cercetarea structurilor anatomice din perspectiva zonelor de interacțiune dintre imaginar și percepție. Combinând cunoașterea științifică cu cea intuitivă, scopul meu este de a încuraja oamenii să-și scrie propria anatomie întărind, astfel, capacitatea reflexivă a propriului corp.”

Organizat de
Adriana Gheorghe

Pentru o mai bună o organizare, vă rugăm să trimiteți un email de înregistrare la

Donație recomandată: 50 RON /zi sau 90 RON /weekend.

De adus: haine comfortabile pentru mișcare, carnet/hârtie de scris/desenat

Sari la conținut