Experiența ca inspirație

Cu Sławomir Krawczyński
  • Atelier

Vineri, 11 aprilie 2014

Info

Fiecare experiență poate fi izvor de inspirație pentru dans. Amintirile, visele, fanteziile, senzațiile, întâmplările din viața de zi cu zi pot reprezenta un impuls important sau chiar un vehicul în procesul de creație.

Atelierul prezintă tehnici pentru utilizarea resurselor subconștientului: descoperirea impulsurilor subconștientului, dezvoltarea și transformarea lor în mișcare și dans. Atelierele permit identificarea, experimentarea și înțelegerea legăturilor dintre corp și psihic și găsirea modalităților prin care aceste conexiuni pot fi folosite în procesul de creație.

Atelierele se constituie într-o sinteză a experiențelor lui Sławomir Krawczyńki în urma realizării proiectului intitulat Dansul Corpului Visător, desfășurat încă din anul 2004 și inspirat din metodele de cercetare în psihologie ale lui Arnold Mindell și Carl Gustaw Jung. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul unor instituții din străinătate precum: Centre national de la danse Pantin-Paris dar și din Polonia: Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Centrul de Artă Contemporană și Biroul de Promovare Turistică al Orașului Varșovia. În cadrul acestui proiect de lungă durată desfășurat atât în Polonia cât și peste hotare, au fost realizate o serie de manifestări artistice și educative, printre care spectacolele: „Dansul Corpului Visător”, „Dansând-o pe Sara Kane” , „Dion.is.us”, „Ja, Agaue“, „Niżyński. Sărbătoarea viselor“(10 aprilie, CNDB) și proiectele de educație „Eu creatorul. Corpul vorbitor“, „Urban Body“.

Sławomir Krawczyński – regizor de teatru, dramaturg, scenarist, realizează filme de scurt metraj. Cofondator – împreună cu Anna Godowska – al Teatrului Bretoncaffe, al cărui director artistic este.

Spaţiul în curs de confirmare, revenim cu detalii.

Intrarea este liberă.

Pentru rezervări, vă rugăm să trimiteţi un mail la .

Sari la conținut