fbpx

Embodying/ Awakening presence

Atelier
Cu Mihaela Băduță Popp

Joi, 18 aprilie 2019
Duminică
Duminică, 21 aprilie 2019

Info

Trezirea inteligenței somatice – Corpul conștient în viața de zi cu zi:
vă invităm să luăm parte împreună la o serie de workshopuri-experiment, ce au ca scop activarea inteligenței somatice. Prin conectarea cu “prezența” și prin conștientizarea felului în care ne mișcăm putem afla cum ne poziționăm în relație cu noi înșine și cu ceilalți. Devenind conștienți de forma mișcărilor noastre și a trăirilor interioare, experimentăm “mindfulness în mișcare”.

Corpul cunoaște lucruri pe care mintea le ignoră. Acest atelier experiențial vă cheamă să vă întoarceți la corporalitate, punând temporar pauză lumii din ce în ce mai virtuale în care suntem cuprinși toți. Este o invitație adresată vouă și corpului vostru de a face cunoștință cu senzațiile și emoțiile voastre la nivel somatic, de a vă împrieteni cu el. Corpul este casa noastră de zi cu zi, singura casă în care ne-am născut. Este o adevarată resursă de cunoaștere și memorie, memoria celulară, un instrument fără pereche, expresiv, și conținător de limbaj și înțelepciune.

Este o ocazie de familiarizare cu conceptul de “embodiment”, cu modul în care percepem starea prezentă și impactul experiențelor exterioare la nivel corporal. Conștientizându-le, are loc activarea liberului arbitru, care deschide drumul către a le putea da un alt sens. Trezind lumea senzorială a corpului, un nou spațiu se deschide, un spațiu al emoțiilor, memoriei corpurilor, impulsurilor!
Vom introduce elemente de Authentic Movement și vom urmări să fim atenți la propria noastră experiență, fiind martorii senzațiilor, emoțiilor, imaginilor și impulsurilor în mișcare.

Mihaela Băduță Popp este psihoterapeut prin Dans și Mișcare, psiholog, kinesiolog și deține un MA în Dance Movement Psychotherapy, University of Roehampton, UK. A participat la numeroase workshopuri și trainiguri bazate pe terapii corporale, somatice și arte creative. Este certificată în Infant Movement Developemnt (Institute for Integrative Bodywork and Movement Therapy), Yoga pentru copii cu nevoi speciale, practică Yoga, Tai Chi și Authentic Movement.

Mihaela crede în conectarea la resursele noastre interioare prin mișcare și exprimarea lor prin creativitate. Este interesată de capacitatea noastră de a rămâne centrați și împământați (grounded), de reconectare la energia vitală, forța noastră interioară atunci când suntem forțați să facem față evenimentelor imprevizibile din viața noastră.

Workshopurile fac parte din intervenția culturală AGENTIA DE PRACTICI SOMATICE.
Întâlnirea dintre mai multe domenii de activitate și expertize diverse vrea să deschidă o direcție de implementare a metodelor complementare somatice în sfera socială, medicală și de îngrijire, dar și diseminarea informațiilor și tehnicilor din sfera dansului contemporan spre categorii sociale cât mai diverse. La ateliere sunt invitați să participe coregrafi, dansatori, persoane din sistemul medical, personalul calificat din spitale, psihologi, art-terapeuți, părinți și aparținători ai persoanelor cu dizabilități.

Organizat de
Asociația Culturală GRAPHIS 122

Parteneri
Centrul de Îngrijire Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen și CNDB

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut