fbpx

E-Motional Bodies & Cities

  • Proiecții filme
  • Artist talks
  • În cadrul E-Motional: rethinking dance

Info

Evenimentul va include proiecții de filme realizate în cadrul E-Motional Bodies & Cities, discuții cu artiștii participanți în proiect, precum și lansarea oficială a noului call pentru rezidențe și cercetare în 2014, derulate în cadrul E-Motional: rethinking dance, noua etapă a programului. Participă: Mădălina Dan (coregraf) și Bogdana Pascal (artist media). Moderatori: Ștefania Ferchedău (manager E-Motional) și Cosmin Manolescu (director artistic).

Peste 40 de participanți români – artiști, manageri, critici și alți artiști – au beneficiat de proiect în perioada 2011-2013, fiind implicați în diverse tipuri de activități – cercetare artistică, rezidențele E-Motional/ ArtistNe(s)t, granturi de mobilitate, Bursa Gabriela Tudor, schimburi de spectacole, proiecte de colaborare și festivalul E-Motional. De la plimbarea performativă ca practică de cunoaștere și cartografiere a unui cartier, la ideea de a combina dansul cu radioul, la descoperirea ritmului unui skate-park sau în cadența unor cizme care umblă în ploaie, prin noroi, la proiecte performative care explorează conceptul de rezonanță prin mișcarea corpului, sau la capturarea prezentului pentru a-l lăsa moștenire celor ce vom fi peste 30 de ani, E-Motional a celebrat procesul artistic și experimentul.

Etapa 2013-2015 – E-Motional: rethinking dance este organizată de Fundația Gabriela Tudor (lider de program), în parteneriat cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), și Centrul de Cultură George Apostu (Bacău), și în asociere cu Centrul Coregrafic Trois CL(Luxemburg) și va include: rezidențe artistice interdisciplinare, granturi de cercetare, două co-producții internaționale la care vor participa dansatori români și din țările partenere, spectacole, turnee, cursuri și ateliere de dans, ateliere de scriere performativă, proiecții de filme și artist talks. Concursul de proiecte ce va fi lansat în 6 decembrie include oportunități de lucru pentru profesioniștii din dans contemporan și domeniile conexe (arte vizuale, noile media, muzică etc.) la Riga, Porto, București, Bacău și Luxemburg.

Cu
Mădălina Dan, Bogdana Pascal, Ștefania Ferchedău, Cosmin Manolescu

Producția
ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor

Parteneri
Centrul Național al Dansului București, Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), Centrul de Cultură George Apostu (Bacău), Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg)

Cu sprijinul
Programul Cultura al Uniunii Europene.

Sari la conținut