fbpx

După Traian și Decebal (Din Filele Istoriei Gay în România)

  • Dans & performance
  • În cadrul proiectului „CNDB în turneu la Craiova”

90 min.

Info

Cum se trăia gay înainte de 1989 în România? Care erau locurile de întâlnire? Care erau ritualurile de socializare și structurile de oprimare? Cum acționa, la nivelul invizibilizării vieții sexuale, articolul 200 care pedepsea, cu închisoarea de la 1 la 5 ani, relațiile sexuale între persoanele de același sex. Cum puteai să fii cine erai, trăind în anonimat identitar? Cum au continuat abuzurile împotriva dreptului la reprezentarea identității după 1989?

“După Traian și Decebal” este arhiva narațiunilor private care definesc un sistem politic ce marca limitele, fricțiunile și constrângerile existenței de apartament. Este performarea coliziunii vieții intime cu norme legislative abuzive. Este istoria orală, din bucăți de amintiri, a martorilor expuși la controlul vieții de zi cu zi. Paradoxuril invizibilității au funcționat perfect. Deși era interzis, a existat o viață gay în România.

În cadrul proiectului „CNDB în turneu la Craiova”

Un manual performant de: Mihaela Michailov și Paul Dunca
Consilier: Florin Buhuceanu
Set & design: Andrei Dinu

Cu
Paul Dunca și Katia Pascariu

Parteneri
Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național. 
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Presa

După Traian şi Decebal (Din Filele Istoriei Gay în România) / Vice
de Paul Dunca
https://www.vice.com/ro/article/z4vqyx/dupa-traian-si-decebal-din-filele-istoriei-gay-in-romania

Sari la conținut