Duet

  • Dans & performance
  • În cadrul Dragă Spectatorule

60 min.

Info

Manipulatoare, muzica vrea să preia controlul asupra dansatorului, să-i impună emoțiile și mișcările. În Duet, înconjurați de microfoane, difuzoare și instrumente, performerii se confruntă cu o întrebare esențială: e muzica cea care face dansul posibil sau se poate și invers? Dansatorul Sergiu Matiș și muzicianul Vlaicu Golcea parcurg etapele tensiunii creatoare cu mult umor, realizând un spectacol extrem de viu.

Sergiu Matiș s-a născut în Cluj-Napoca și a studiat dans la Liceul de Coregrafie din orașul natal (1991-2000). Și-a continuat studiile la Akademie des Tanzes din Mannheim. Cariera artistică a început-o la Tanztheater Nürnberg, iar în prezent trăiește și își desfășoară activitatea la Berlin, colaborând cu Colette Sadler-Stammer Productions, Yossi Berg, Oded Graf și Sasha Waltz & Guests Company. De câțiva ani activează și în calitate de coregraf. Printre spectacolele pe care le semnează se numără Human Nature, Landing, ThreeDoors.Search, 89.Grenzenlos, Ploaie de vară, Ending-dong, Duet, doom room.

Compozitor și muzician de jazz cu o discografie de peste 30 de titluri apărute în țară și peste hotare și o bogată activitate concertistică, Vlaicu Golcea își desfășoară activitatea muzicală în diverse domenii ale artei sincretice: muzică de teatru, de dans contemporan, film (lung și scurt metraj), instalații multimedia. A semnat muzica pentru 50 de spectacole de teatru, iar în 2009 a primit premiul Uniter pentru muzică de teatru. A compus și a performat muzică de dans contemporan cu artiști români și din străinătate.
http://vlaicugolcea.ro/

Coregrafia și interpretarea: Sergiu Matiș
Muzica și interpretarea: Vlaicu Golcea

Parteneri
WASP, ArCuB

Presa

“DRAGĂ SPECTATORULE” – PROGRAMUL SUB CARE CENTRUL NAȚIONAL AL DANSULUI BUCUREȘTI REÎNCEPE SA PREZINTE SPECTACOLE LA ARCUB ȘI WASP / modernism.ro
Cosmin Năsui
Link

Dragă Spectatorule – spectacolele CNDB la ArCub şi WASP / Agenda LiterNet
Link

Sari la conținut