fbpx

Duet în trecere

  • Dans & performance

50 min.

©Alina Ușurelu

Info

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzică? Lucrăm cu ea ca și cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic și afectiv, negociem și compunem cu ea, construind și abandonând relaţii, sau lăsăm mișcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, când muzica ne fură și conceptele dispar, când conștiinţa e în altă parte și dracul și-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs și muzică?

Playlist-ul nostru pentru 3 martie:
1. început
2. pasi pe covor
3. e în aer
4. tablou dramatic
5. pe dos
6. party emoțional
7. dans cu dracul
8. suspans
9. final greu

Bio
Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueraș, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich.

Andreea David este performer și arhitect. Participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și Like CNDB. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

Conceptul si coregrafia: Mihaela Dancs, Andreea David

Cu
Mihaela Dancs, Andreea David

Producția
Fondul Colectiv de Creație, realizat de Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mentiuni speciale

Pe durata spectacolului, spectatorii sunt rugati să nu fotografieze sau să filmeze. Vă mulţumim!

Sari la conținut