Diss

  • Dans & performance

Info

Diss sau Wash yourself in your tears and build your church of your faith

”Un exemplu foarte bun al procesului de victimizare/sacrificare şi risipă al sistemului, relevând conceptul de othering*, a venit de la Çağlar Yiğitoğulları. Trebuie să îl întrebăm pe Greenaway: Poţi clona tabloul ăsta, Peter? A fost nimicitor să fac parte din public. Am vrut să dau o mână de ajutor, dar m-am abţinut. Am fost martor la efectele pozitive ale stării de distrugere şi risipă, ca rezultat al aplicării unei gândiri de tip othering şi am privit performance-ul cu plăcerea masochistă de a fi expus unor asemenea acţiuni.”
*Othering – un mod de a defini şi asigura o identitate proprie pozitivă prin stigmatizarea unui altuia
Yusuf Eradam, din “Insanes of Thespis”

Çağlar Yiğiyoğulları este actor la Teatrul Municipal din Istanbul. A absolvit Facultatea de Teatru la Universitatea de Muzică şi Arte Performative în 2001. A urmat cursuri de dans contemporan cu Meg Stuart (composition in movement and dance), Milli Bitterli, Stef Lernous (Abbattoir Ferme, Franţa), Actor Studio, New York. În paralel cu activitatea teatrală, creează lucrări ce ţin de zona performance şi site-specific, cu mare implicare corporală. Diss (2008) şi Luvstory (2009) sunt considerate creaţiile sale de vârf, fiind prezentate pe scenele mai multor festivaluri de renume din Europa şi Turcia. Ca dansator, ia parte la mai multe proiecte: Wash yourself in your tears and build your church of your faith (titlu alternativ pentru Diss), Let me see your wet bathing suit, în coregrafia lui Handan Ergiydiren (2007), Glassmen (2006), coregrafia İlyas Odman. În 2010, primeşte premiul Actorul Anului, acordat de Asociaţia Naţională a Criticilor de Teatru şi premiul Best Supporting Role, pentru rolul din spectacolul Mefisto, acordat de Afife Theater Awards.

Coregrafia și interpretarea: Çağlar Yiğiyoğulları

Parteneri media
Radio Guerrilla, Mediafax, 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue

Presa

Propunere de neliniște / Mediafax
Link

Sari la conținut