fbpx

Descentrat 5. Întâlnirile indisciplinate

  • Intersecții
  • Intrare liberă
  • Recomandare: vă rugăm să aduceți o carte pe care s-o donați raftului Descentrat din mediateca CNDB, să vă aduceți propria băutură și cele mai bune vibrații.

120 min.

Info

Paula Dunker, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Alice Venir şi invitații lor propun un cadru de reflecție și acțiune, o serie de întâlniri indisciplinate care au fost iniţiate plecând de la premisa că experiențele offline, întâlnirile fizice și contactul direct sunt din ce în ce mai necesare pentru ca dialogul să nu rămână un accident virtual. Fiecare întâlnire propune un nou format cu un alt specific și deschide spațiul performativ tuturor celor interesați și indisciplinați.

Invitați
Alice Venir /Venila Rice, antropolog, killjoy feminist și entuziastă a desenului cu model, te invită la o sesiune specială care amestecă teoria și practica – sesiune de desen cu model: Nudul Vorbeşte.
Desenarea nudului (feminin): care este dinamică pusă în joc? Ce rol are în artă și în cultura pop aspectul corpului feminin? Ce este de fapt un corp de femeie? 
Aduceți-vă propria placă de desen și materiale sau permiteți-ne să vi le punem la îndemână. Experiența în desen nu este necesară și orice nivel de iscunsință este binevenit, dar participarea este obligatorie. Atenţie! Poate conține: nuditate, teorie feministă și queer, vulnerabilitate. 
Sesiunea va avea loc în limba engleză

Anamaria Pravicencu a studiat desenul și sculptura, concentrându-se pe instalațiile sonore. Activitatea sa principală din 2006 până acum este direcția artistică a Asociației Jumătatea plină, promovând banda desenată de autor și experimentul sonor și muzical (Sâmbăta sonoră, Semi Silent, Her Voice etc.) prin programe constante și distincte, și continuă să producă piese sonore. 

Maria Baroncea este performer şi coregraf. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti şi MA Soda (Solo Dance Authorship) Master Studies La Hzt şi Udk Berlin. Printre proiectele artistice realizate se numără Miercurea Lejera, EIO – o societate de oră, Eionometry, Tryouts to be sincronized, Wear text – something in common.

Descentrat deschide dialogul cu mai multe zone de manifestare şi practici diferite, care provin sau nu din mediul artistic. Fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică. Descentrat aduce împreună oameni care vor să își manifeste și să îşi împărtășească interesele, devenind un nod de intersecție pentru conținuturi generate de către participanți.

Descentrat. Întâlnirile indisciplinateeste un proiect susținut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Sari la conținut