fbpx

Descentrat 4. Întâlniri indisciplinate

  • Intersecții
  • Intrare liberă

120 min.

©Alina Ușurelu

Info

Invitați

Nicoleta Moise
„Acesta a fost gândul lui Jon Lomberg pe măsură ce el și Frank Drake, Amahl Shakhashiri Drake și Wendy Gradison, editorul asistent a lui Carl Sagan, au convenit să curatorieze o galerie cu imagini care ar reprezenta Pământul, pentru cei care nu l-au vizitat niciodată” 
Nicoleta Moise este artist vizual. Propune să ne uităm prin cele 116 imagini selectate de către NASA, Carl Sagan și colaboratori săi, gândite să explice și să reprezinte malaxorul civilizației noastre unei alte civilizații extraterestre. Imaginile au fost codificate analog pe Discul de Aur și lansate în afara sistemului solar pe cele două sonde spațiale Voyager în 1977.
După proiecție, ne mutăm într-o zonă participativă, în care ne imaginăm împreună gesturi sau acțiuni mai mult sau mai puțin reprezentative pentru civilizația și planeta noastră.
„Au fost de acord să evite reprezentarea războiului, criminalității, a sărăciei și a bolilor.” (fragmente din cartea „The Voyager Golden Record”, pg. 15).

Agnes Bakucz Canário
Ce înseamnă: să crești înconjurat de apă/ să crești în interiorul unui continent/ să crești într-un loc în care accesul la apă e limitat, periculos, interzis? Cum se simte corpul tău după ce înoți? Cum se simte când e aruncat de mare? Când bei o înghițitură de apă într-un moment de maximă însetare? E apa ta de la robinet suficient de bună?
Apele liniștite sunt adânci/ Still waters run deep este un scurt solo despre ‘//‘W A T E R’\’\\ (Apă)
El va fi urmat de un workshop coregrafic interactiv care va conduce la un performance imprevizibil.
Ia cu tine o sticlă de apă și orice obiect/fapt/poveste legată de apă pe care ai putea să le ai. Nu vor exista noțiuni stricte despre public sau performer. Ambele sunt fluide.
Agnes Bakucz Canário (Enterprise Solutions) activează în domeniul dansului în Budapesta și Londra. Agnes desfășoară o activitate colaborativă, conectând mișcarea cu mai multe discipline, căutând tandrețea, vulnerabilitatea și cooperarea în chestiuni cotidiene precum relațiile umane cu banii, lumea digitală, instituțiile, granițele și apa.

Paula Dunker
Paula Dunker (n.2016) este mama genului muzical și a stilului de viață techno faggothique. După ce s-a consultat cu cele mai cunoscute clarvăzătoare locale, cu astronomia, cu inima ei și cu internetul, vocalista queer act-ului FLUID (https://soundcloud.com/fluidbucharest) și-a pariat toată averea pe un viitor non-binar, cu care s-a hotărât să vă încânte în sfârșit din nou.

Descentrat deschide dialogul cu mai multe zone de manifestare şi practici diferite, care provin sau nu din mediul artistic. Fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică, Descentrat aduce împreună oameni care vor să își manifeste și să îşi împărtășească interesele, devenind un nod de intersecție pentru conținuturi generate de către participanți.

Paul Dunca/Paula Dunker, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu şi invitații lor propun un cadru de reflecție și acțiune, o serie de întâlniri indisciplinate care au fost iniţiate plecând de la premisa că experiențele offline, întâlnirile fizice și contactul direct sunt din ce în ce mai necesare pentru ca dialogul să nu rămână un accident virtual. Fiecare întâlnire propune un nou format cu un alt specific și deschide spațiul performativ tuturor celor interesați și indisciplinați.

Descentrat. Întâlnirile indisciplinate – este un proiect susținut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Sari la conținut