fbpx

Descentrat 3. Întâlnirile indisciplinate

  • Intersecții
  • Intrare liberă
  • Recomandare: vă rugăm să aduceți o plantă pe care s-o donați CNDB, să vă aduceți propria băutură și cele mai bune vibrații.

120 min.

Info

Paula Dunker, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Alice Venir şi invitații lor propun un cadru de reflecție și acțiune, o serie de întâlniri indisciplinate care au fost iniţiate plecând de la premisa că experiențele offline, întâlnirile fizice și contactul direct sunt din ce în ce mai necesare pentru ca dialogul să nu rămână un accident virtual. Fiecare întâlnire propune un nou format cu un alt specific și deschide spațiul performativ tuturor celor interesați și indisciplinați.

Intimitatea nu se referă doar la caracterul intern, personal sau la separarea sferei publice de cea privată. Intimitatea implică sentimente și practici de apropiere/reciprocitate și are legătură directă cu sentimentul de securitate în viaţa de zi cu zi.
Intimitatea construiește lumi publice și creează spații publice. Există o relație între intim și infrastructură care ne spune ceva despre modul în care funcționează puterea la nivel tangibil, intangibil, vizibil și invizibil.

Descentrat a pornit într-o noapte, într-o cameră de hotel discutând despre cum experimentam intimitatea în copilărie şi cum ne-am descoperit propriului corp.

Invitați
Oana Tudoran>Marea Dragoste este interesată de senzualitatea gesturilor obișnuite, a mișcărilor repetitive, a mimicii și a activităților utilitare. În intimitatea spațiului de locuit în care artista se filmează, cel mai adesea singură, aceste mișcări devin fluide. Miercuri, un exercițiu de vulnerabilitate atât de necesar unei intimități reale. One on One.

Orbita Lacustră este un colectiv care încearcă să dezvelească sunetele obscure din spectrul electronic. Cercetarea lor continuă mizează pe influența istorică a tehnologiei asupra producției muzicale, cu accent pe formele greșite, glitch-urile și disonanțele ca motor de inovație al sunetului.

Descentrat deschide dialogul cu mai multe zone de manifestare şi practici diferite, care provin sau nu din mediul artistic. Fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică, Descentrat aduce împreună oameni care vor să își manifeste și să îşi împărtășească interesele, devenind un nod de intersecție pentru conținuturi generate de către participanți.

Descentrat. Întâlnirile indisciplinateeste un proiect susținut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Sari la conținut