fbpx

Descentrat 10. Întâlnirile indisciplinate

  • Intersecții
  • intrare 10 lei – ceai plus altele

120 min.

Info

Paula Dunker, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Alice Venir şi invitații lor propun un cadru de reflecție și acțiune, o serie de întâlniri indisciplinate care au fost iniţiate plecând de la premisa că experiențele offline, întâlnirile fizice și contactul direct sunt din ce în ce mai necesare pentru ca dialogul să nu rămână un accident virtual. Fiecare întâlnire propune un nou format cu un alt specific și deschide spațiul performativ tuturor celor interesați și indisciplinați.

Invitați
Ioana Gheorghiu şi Alex Bălă sunt o formaţiune nouă de sunet cu protocol în lucru. Păstrează lent soluţii, ciocnind field recordings şi instrumente dilatate. Prevăd un viitor performativ.

Ioana Gheorghiu e artistă şi traversează conceptual modalităţile temporale ale performance-ului, folosind instrumentele artelor vizuale pentru a opera în interstiţiile dintre limbaj, sunet şi corp. Sonor, compune secvenţe cu afinitate pentru teatru radiofonic şi poezie sonoră.

Alex Bălă compune şi produce muzică şi spatii sonore experimentale pentru teatru şi film şi în propriile proiecte solo şi de echipă (#FLUID, Plurabelle).

Anca Bucur este poetă, artistă și a cărei practică este investită în cercetări speculativ teoretice și clarificări conceptuale. În textele ei, precum și în performence-uri, înfățișează și expune concepte-personaje ca mijloace de afirmare a unui proces de desubiectivizare și auto-colonizare.

– prezentare/performance în limba engleză: – before the sky crashed – a study on the proto-human, is a work-in-progress lecture performance with minimal interventions on the geometry of body movements. The lecture – devised as a science fabulation – fabricates on the pre-cosmological ontogeny of the human being before transitioning to its terrestrial anthropomorphized embodiment. Is there any human before the world to come? How did its originary virtuality externalize into earthy speciation? To what extent does its morphing evolution revert the Darwinian vocabulary and collapse the western epistemic categories?

Sergiu Nisioi lucrează ca programator și cercetător în inteligență artificială în cadrul Universității din București și în industrie. Este interesat de sound art, compoziție algoritmică și sintetizatoare modulare, și este parte a proiectului muzical godwana.

Prezentarea sa cuprinde o introducere a conceptelor și structurilor de inspirație biologică care stau la baza arhitecturilor de învățare automată. Talk-ul explorează modului în care se produce învățarea pentru mașini și ce modele matematice sunt utilizate în spatele sistemelor de procesare a datelor.

Adina Marincea este cercetătoare în ştiinţe sociale şi politice şi are un doctorat în comunicare. În ultimii 5 ani a studiat în proiecte de cercetare naţionale şi europene subiecte ca: hate-speech în mediul online, calitatea şi pluralismul mass-media sau rolul mijloacelor media în propagarea stereotipurilor şi prejudecăţilor care stau la baza discriminării. Este specializată în analiză de text, atât calitativă cât şi automatizată, aplicată pe ştirile de presă sau postări şi comentarii din social media.

La Descentrat va vorbi despre „machine bias”: cum algoritmii AI reproduc discriminările şi raporturile inegale de putere din societate, şi ce mijloace de contracarare avem la dispoziţie.

Descentrat. Întâlnirile indisciplinate – este un proiect susținut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Sari la conținut