fbpx

Descentrat 1. Întâlnirile indisciplinate

  • Intersecții
  • Intrare liberă
  • Recomandare: vă rugăm să aduceți o plantă pe care s-o donați CNDB, să vă aduceți propria băutură și cele mai bune vibrații.

120 min.

Info

Paula Dunker, Farid Fairuz, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Alice Venir şi invitații lor propun un cadru de reflecție și acțiune, o serie de întâlniri indisciplinate care au fost iniţiate plecând de la premisa că experiențele offline, întâlnirile fizice și contactul direct sunt din ce în ce mai necesare pentru ca dialogul să nu rămână un accident virtual. Fiecare întâlnire propune un nou format cu un alt specific și deschide spațiul performativ tuturor celor interesați și indisciplinați.

Invitați
Cristina Cojocaru este istoric de artă, cercetează, predă și curatoriază, fiind interesată deopotrivă de arta veche și de cea contemporană. În cadrul primei intâlniri, ea va chestiona modul în care reprezentarea corpului uman în artă reflectă regulile și limitările unor codificări socio-culturale proprii anumitor epoci sau zone și va prezenta publicului, într-o manieră performativă, diferite modele de impostare a corpului și de relaționare a acestuia cu spațiul și cu cei din jur, definitorii pentru istoria vizuală europeană.

Pornind de la chestionarea privind performarea propriei prezențe fizice în spațiul public Farid Fairuz, Maria Mora și Paula Dunker vor propune o serie de exerciții prin care extind limita libertăților pe care corpul fizic le asumă în cadrul dispozitivului social.

Descentrat deschide dialogul cu mai multe zone de manifestare şi practici diferite, care provin sau nu din mediul artistic. Fără să stabilizeze aria de interes într-o anumită zonă ideatică sau estetică. Descentrat aduce împreună oameni care vor să își manifeste și să îşi împărtășească interesele, devenind un nod de intersecție pentru conținuturi generate de către participanți.

Descentrat. Întâlnirile indisciplinateeste un proiect susținut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Sari la conținut