fbpx

derdiedans

01h30

Info

Spectacolul – dezvoltat ca performance de către cei zece actori împreună cu coregraful Florin Fieroiu și echipa sa – vorbește despre rolurile sexelor și despre așteptările pe care societatea le manifestă față de individ. Elementele de mișcare și textele create tocmai de interpreți, asezonate cu o doză de improvizație, au generat un spectacol unitar care comentează cu umor unele dintre neajunsurile și năzuințele fiecăruia. Deschiderea Teatrului German de Stat Timișoara spre teatrul de mișcare a generat invitații ale acestui spectacol la diverse festivaluri, de la Arad până la Tbilisi, în Georgia.

Florin Fieroiu a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali“ din Bucureşi şi a studiat Coregrafia la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti şi la Duke University, North Carolina. Co-fondator, în 1992, a primei companii românești de dans contemporan – Marginalii. În 1996 a fost distins cu premiul „Le Prix Individuel d’Interpretation“ la a cincea ediţie a Întâlnirilor Coregrafice Internaţionale de la Paris. În 2008 a primit premiul special UNITER pentru coregrafie în arta spectacolului. Autor a numeroase spectacole de dans și coregrafii de teatru, este în prezent profesor la U.N.A.T.C. Bucureşti şi coregraf independent.

Conceptul și coordonarea artistică: Florin Fieroiu
Scenografia: Cristina Milea
Muzica: Vlaicu Golcea
Dramaturgia: Cristina Toma, Valerie Seufert

Cu
Ioana Iacob, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Săvescu, Radu Vulpe

Producția
Teatrul German de Stat Timişoara

Sari la conținut