fbpx

Dead Thinking

Info

E absolut normal și de la sine înțeles să faci ceea ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți și asigura calitatea vieții. O gândire și o lume vie, sănătoasă sunt construite în jurul obsesiei pentru viață. Suntem atașați de caracteristicile acestei lumi dar această lume colapsează, la fel ca noi… evident, moartea e mult mai puternică decât viața. Prezentul declin planetar afectează modurile de gândire și simțire. Suntem speriați, dar, ca în orice panică colectivă, doar imităm și accelerăm ceea ce fac ceilalți sau ceea ce deja facem, forțându-ne mica noastră gândire vie și sănătoasă.
Dead Thinking e gestul post-politic pe care îl putem face într-un timp al extincției, când politicul, în sensul organizării societății și a relațiilor de putere, înseamnă tot mai mult un sedativ pentru gânduri mortale.
Oscilația între necunoscut și ce poate fi mai rău, între gândirea moartă și gândirea mortală ar putea fi începutul discuției despre un nou tip de politică, de cunoaștere și existență. Dead Thinking începe unde se termină speranțele și ceea ce rămâne e mai degrabă negativ, întunecat și mort.
Mai mult: http://www.unsorcery.ro/

În timpul studiilor sale de coregrafie și psihologie și după, în activitățile sale legate de zonele de performance contemporan, Florin Flueraș a intrat în contact cu metode ca Body Mind Centering, Feldenkrais, Șamanism, Yoga, Rugăciunea Inimii, Candomble, tehnici de respirație și meditație. De asemenea a fost contaminat de teorii și mișcări ca realismul speculativ, teoria afectului, perspectivism, accelerationism, schizo-analiză, new weird, teoria extincției, vitalism întunecat. Inspirat dar nu epuizat de toate aceste concepte și practici, el a început împreună cu Alina Popa să dezvolte propria filozofie și tehnică sub numele de Unsorcery (Biosorcery la început). Florin Flueras a pendulat pentru o vreme între artă, teorie și activism în căutarea unor necesare spații pentru a experimenta și dezvolta metoda Unsorcery pe care acum e gata pentru a o dezvălui.

Alina Popa a fost implicată în tot felul de teorii murdare despre care nu știa unde vor duce dar cu siguranță ele au mers în direcția unor practici weird. Alina scrie câteodată teorie pe care nu multă lume o citește dar acest lucru este în total acord cu realitatea extincției în care ne aflăm: acum știm că nu va mai fi nimeni să o citească oricum. Dacă va exista totuși cineva, atunci va putea afla despre modulațiile afective ale politicii actuale, despre natura performativă a muncii de azi și despre neuro-coregrafiile normative contemporane. Teorie fosilă mai proaspătă va fi și despre canibalism, autofagie, eu-uri junk, extremofili, bezna si multiplul afară. Împreună cu Florin Flueras explorează o zonă a gândurilor și gândirii negre dezvoltând în plus metode ambigue: cu cât toate acestea devin mai complexe, cu atât ele sunt mai umilitoare. O întreagă filozofie și un set de practici sunt deversate pe un Pământ refractar și instabil sub numele de Unsorcery (ex-Biosorcery).

Coregrafia și interpretarea: Florin Flueraș și Alina Popa

Sari la conținut