fbpx

Dance Open Source

  • Dans & performance
  • În cadrul Noaptea albă a galeriilor
  • Intrare liberă

Info

Programul Dance Open Source. Artist & audience share este următorul:

19.00 – 20.00 – Dance Encounters – concept Loredana Larionescu, invitat Guilhyan Schirck (Franța)
Pe parcursul acestei ore vom discuta şi vom face experimente interactive despre interferenţele dintre contact improvisation şi creaţia coregrafică, în special pe baza experienţei lui Guilhyan Schirck în companiile franceze de teatru-dans în care a activat şi activează. Vom arunca apoi o privire şi înspre cercetarea lui curentă despre legătura dintre contact improvisation şi limbajul semnelor.

20.00 – 21.00 – 1 hour invisible society
Atelier de lucru în care se va face ceva ce nu se face încă.

În cadrul Laboratorului de Practici Comune inițiat de Andreea David, dezvoltat și modelat împreună cu Nicoleta Enache, Adriana Gheorghe, Alina Popa, Smaranda Găbudeanu, Andreea Novac, Iulia Sima, Irina Gheorghe, Cristina Lilienfeld, Ruxandra Stanciu, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru și Carmen Coțofană.

21.00 – 01.00 Artist & audience share
21.00 – 21.30 – Paul Dunca – Dans Religios
Paul Dunca propune o scurtă incursiune fizică și teoretică în dansul religios. Muzica și dansul ca manifestări ale sentimentului religios au însoțit omenirea încă din cele mai vechi timpuri. Societățile păgâne credeau că starea extatică produsă prin dans îi permite celui în cauză să transceandă fizicul, să devină una cu divinitatea. Slujbele bisericești sunt caracterizate de o participare a trupului la rugăciunea comunitară. Trupul, templul Spiritului, trebuie în mod necesar să participe alături de suflet la viață.

21.30 – 22.00 – Andreea Novac – An exercise on tenderness
30 de minute în care veți explora modalități de a construi un dialog asumat și nealterat.

22.00 – 23.00 – Cristina Lilienfeld & Smaranda Gabudeanu – Nu toți sunt eroi. Noaptea
Plecând de la tema spectacolului, investigarea propriilor „rădăcini”, vom crea un spațiu propice explorării personale, un spațiu în care ne putem juca și totodată cauta în trecutul transpersonal. Pornind de la alegerile făcute de cei dinaintea noastră în contexte politice opresive, chestionăm reacțiile pe care le-am avea fiecare dintre noi în situații limită.

23.00 – 23.30 – Arcadie Rusu & Ioana Marchidan – Amprente (fragment din spectacolul Nesomn)
Lasă sufletul sălbatic, lasă-l să se zbată,
Printre îmbrăţişări, prin crăpăturile palmelor, atinge faţa,
Sărută chipul cu răbdare,
Gustă din livadă merele,
Fii stăpânul tău învins de către tine,
Consumă tot până te transformi,
Transformă-te până te doare,
Până ochii devin nori grei de ploaie,
Îndură furtuna, înghite potopul,
Dezbracă-te de haina udă,
Iubeşte amprentele ce ard îmbrăţişări
Iar sufletul lasă-l sălbatic

23.30 – 00.00 – Farid Fairuz – Midnight fine tuning into the world

00.00 – 00.30 – Carmen Coțofană – Stage Psychosis
Afect, risc, gând, imposibil, fizic, real, percepție, joc, identitate … o bătălie teribilă, complexă, îndârjită, cum nu s-a mai văzut nicăieri, niciodată. Cu Carmen Coțofană.

00.30 – 01.00 – Simona Deaconescu – RETROacțiuni
Corpul nostru este o arhivă care se schimbă în fiecare secundă, imposibil de stabilizat sau oprit, de aceea de cele mai multe ori speculăm accidentul, ne folosim de moment și de întâmplare pentru a putea stabiliza, ceea ce inițial s-a dezvoltat dintr-o intuiție firească. Timp de 30 de minute vreau să schimb informație de mișcare cu publicul, să dezmorțim gândul și articulațiile în miez de noapte, într-un laborator de improvizație în care căutăm conexiuni subtile și întâlniri neașteptate.

01.00 – 02.00 – 100% Dans
Eduard Gabia, DJ: Ion Dumitrescu, artisti invitati & public
“100% Dans scanează corpul de discotecă, corpul de noapte cu noapte, corpul în aliajul celor mai libere şi explozive impulsuri ale lui.” Mihaela Michailov, My Disco Body – 100% Dans, Liternet

02.00 – 04.00 – Youtube democracy
Internet, laptop și youtube. Dansăm împreună pe piesele pe care le propuneți voi.

Evenimente conexe, in Foaierul CNDB:
19.00 – 04.00 – Despre CNDB – video proiecție
Filmul prezinta proiectele importante pe care CNDB le-a propus, dezvoltat si sustinut pe parcursul celor 10 ani de existenta si activitate, cu un text scris de Mihaela Michailov.
Un film realizat de Bogdana Pascal.

19.00 – 04.00 – La Danse Contemporaine En Questions
Expoziție de fotografie realizată de CND Paris Pantin în colaborare cu Institutul Francez Paris, prezentată cu sprijinul Institutului Francez București.

Intrarea este liberă pe parcursul întregii nopți.
Sala Stere Popescu, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, B-dul Mărăşeşti 80-82.

Cu
Loredana Larionescu, Guilhyan Schirck (Franța), Andreea David, dezvoltat și modelat împreună cu Nicoleta Enache, Adriana Gheorghe, Alina Popa, Smaranda Găbudeanu, Andreea Novac, Iulia Sima, Irina Gheorghe, Cristina Lilienfeld, Ruxandra Stanciu, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Andreea Novac, Cristina Lilienfeld, Smaranda Gabudeanu, Arcadie Rusu, Ioana Marchidan, Farid Fairuz, Simona Deaconescu, Eduard Gabia, Ion Dumitrescu,

Sari la conținut