fbpx

Dance a Playful Body & Despre tandrețe

  • Dans & performance
  • În cadrul Întâlnirile Dansului Bucureşti 2013
  • +16

Info

Dance a playful body nu este un spectacol de dans
Dance a playful body este un spectacol despre un corp ce se expune
Dance a playful body este un spectacol despre un corp cameleon
Dance a playful body nu este un spectacol frumos
Dance a playful body este un spectacol curajos
Dance a playful body este un spectacol intim.”

&

”Am creat Despre tandreţe pornind de la premise personale şi am ajuns, la final, să vorbesc despre tandreţea actului artistic. Eu aleg să mă arăt în situaţii care nu mă reprezintă sau care mă pun în dificultate, cu riscul de a eşua, să ofer gânduri şi emoţii personale, lucruri care îmi plac, un cântec, un dans sau singuratatea ultimului om de pe pământ. Oscilez permanent între real şi fictiv, între sincer şi disimulat, pe o muchie pe care nici eu nu o stăpânesc perfect. Şi aici se naște momentul dintre spectatori şi mine.”
Andreea Novac

”[…] a băut vin cu cineva, a oferit morcovi şi flori, a dansat, s-a lăsat privită, criticată, s-a dezbracat, ne-a invitat în momentul ăla în care visează să se transforme în altceva. A oferit o intimitate pentru care mulţi am venit nepregătiţi, n-am ştiut cum să o luăm, dacă să intrăm şi să ne lăsăm pătrunşi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decât avem parte în mod normal.”
Tataia – Tandrețe cu sau fără morcovi

Andreea Novac s-a născut în 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti, iar în 2008 a absolvit UNATC, secţia Coregrafie. Creează, începând cu 2005 piesele Aici totul e diferit, B-26-Dans, Corp şi anti – Corp, Aici, acum, Dance a playful body, Pretend we make you happy, Despre tandrețe. Piesele sale au fost prezentate pe scene din ţară şi în străinătate. Beneficiază de burse şi rezidenţe în Italia, Estonia, Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Luxemburg, Irlanda, burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi Germania şi este o obișnuită a festivalului Impulstanz ,Viena. Creează coregrafie pentru teatru şi film.

Coregrafia: Andreea Novac

Cu
Istvan Teglas (Dance a playful body)
Andreea Novac şi Sorin Romanescu (Despre tandrețe)

Producţia
Dance a playful body – Centrul de Cultură George Apostu, Bacău prin Swiss Cultural Programme România
Despre tandrețe – Centrul de Cultură George Apostu, Bacău în parteneriat cu Centre de Creation Coregraphique TROIS C-L Luxemburg

Cu sprijinul
Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţiei Gabriela Tudor în cadrul programului E-MOTIONAL Bodies & Cities / rezidențele ArtistNe(s)t şi al 4Culturesi Workshop Foundation, în cadrul Jardin d’Europe – proiect finanţat de Programul Cultura al Uniunii Europene Mulţumiri CNDB

Presa

Programul Întâlnirilor Dansului, Bucureşti, 2013 la CNDB / Agenda LiterNet
Link

ÎNTÂLNIRILE DANSULUI BUCUREȘTI @ SPAȚIUL CNDB ȘI PE SCENA DE LA TEATRUL FOARTE MIC / modernism.ro
Cosmin Năsui
Link

Mențiuni

Spectacolele conţin nuditate.

Sari la conținut