fbpx

Cursuri de kinetoterapie şi dans contemporan

Cu Andreea Novac, Dana Odae
  • Atelier

Din 23 septembrie 2014

Marțea și joia, în intervalul orar 19.00 – 21.00

Info

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) continuă în noiembrie şi decembrie programul de kinetoterapie şi dans contemporan iniţiat şi condus de Andreea Novac (coregraf) şi Dana Odae (kinetoterapeut).

“Vom lucra împreună cu voi şi vom încerca să vă explicăm ce se întamplă anatomic cu corpurile voastre, să vă facem conştienţi de lucrurile pe care este bine să le faceţi şi pe care trebuie să le evitaţi, să vă întărim muşchii şi să vă ţinem în mişcare. Vizăm în principal deficienţele de coloana, “bolile moderne” generate de sedentarism, poziţii incorecte, stat prelungit la birou, cifoze, scolioze, lordoze, problemele articulare. Vom încerca să le oprim evoluţia, să înlăturăm durerile şi să reeducăm o postura corectă.”

Andreea Novac este coregraf, performer şi consultat artistic în cadrul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti, iar in 2008 a absolvit Universitatea Naţionala de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, secţia Coregrafie. Între 1999 – 2003 se ocupă de proiecte de cercetare în domeniul psihologiei şi face practica de specialitate ca psiholog. Din 2003, după ce intră la UNATC, trece printr-un numar important de stagii de pregatire şi ateliere de dans contemporan, lucrează cu coregrafi din ţara şi din străinătate. Din 2007 începe să creeze propriile piese pe care le prezintă pe scene naţionale şi internaţionale. Beneficiază de burse şi rezidenţe în străinătate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria), burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi este o obişnuită a atelierelor de dans contemporan din cadrul festivalului Impulstanz Viena. Participă ca interpret sau coregraf în festivaluri şi proiecte europene – Explore Dance Festival, Europe în Motion, Romanian Showcase, ArtistNe(s)t – International Contemporary Dance Festival, Romanian Dance Platform, Moving Romania, Dance. Movement. Theatre. Din 2008 este profesor invitat pentru a susţine cursuri şi ateliere de dans contemporan în cadrul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Fundaţia Calea Victoriei, Attitude Balet Studio. Creează coregrafie pentru film şi teatru.

Dana Odae a terminat Universitatea Naţionala de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, specializarea kinetoterapie în 2004, are competenţa de osteopatie pe coloana vertebrală (cervicală) şi experienţa de 9 ani în ortopedie-traumatologie. Practică kinetoterapia cu pasiune de ani buni.

Înscrierile se fac pe adresa

Plata se face chiar înainte de începerea cursurilor. Taxa de participare se achită integral.

Sari la conținut