fbpx

Cursuri de dans contemporan pentru copii

Cu Vava Ștefănescu
  • Curs

Din 20 ianuarie 2014

Marțea, în intervalul orar 17:30 – 18:30

Info

Vava Ștefănescu:
“Dansul este cea mai plăcută și cea mai liberă formă de educație. Cursul de dans pentru copii este special pregătit pentru dezvoltarea capacității de concentrare și pentru calitatea atenției, pentru ca apoi, acestea să devină instrumente creative. Copilul învață să se raporteze la spațiul în care se află, la cei din jur, face experiența senzațiilor corporale, învață să utilizeze ritmul și melodia. Imaginația, cu care fiecare este dotat, este cheia descoperirii propriei persoane, cheia de acces în lumea fabuloasă a dansului. Fiecare joc-exercițiu propus pe parcursul orei de dans este o reușită personală a copilului, ceea ce îi dă încredere în propriile forțe și curajul să fie liber în acțiunile lui. La capătul călătoriei dansante, exprimarea copilului capătă forme personale, surprinzătoare, pe care e liber să le aleagă.”

Dansul contemporan aduce numeroase beneficii pentru dezvoltarea fizică, mentală si psihologică a copiilor: le creează o condiție fizică bună, le îmbunătățește coordonarea, echilibrul și flexibilitatea, îi relaxează și îi distrează, le crește concentrarea, le îmbunătățește memoria, îi ajută să își dezvolte abilitățile sociale, le dezvoltă încrederea în forțele proprii și stima de sine.

Vava Ștefănescu este coregraf și dansator cu o vastă activitate artistică și teoretică.
A absolvit Liceul de Coregrafie pe vremea când se numea „George Enescu”, are un master în management cultural – Cooperare Artistică Internațională la Universitatea Paris VIII UFR Arts, Franța, a beneficiat de-a lungul carierei de numeroase burse, stagii internaționale și rezidențe artistice care au consolidat experiența sa artistică deopotrivă ca dansator și coregraf, iar în prezent este doctorand la UBB Cluj- Napoca secțiunea teatru, cu o lucrare de cercetare în domeniul improvizației în dans și teatru. Portofoliul său artistic ce conține peste 25 de spectacole realizate din care amintim Despre Tine, Uitarea, Visele călătorilor de pe Titanic, Pescuitorii de perle, Solo on line, O vară fierbinte pe Iza, Cvartet pentru o lavalieră instalaţie coregrafică, Ghetto blaster, After All, Occupy Vava – instalație performativă. Spectacolele sale au fost prezenate în festivaluri internaționale presigioase din Europa, SUA și Japonia. Activitatea sa pedagogică a debutat în 1995 ca profesor de dans contemporan la Liceul de coregrafie (1995-1997), până în 2001 ca asistent universitar la UNATC, secția de coregrafie și a continuat ca profesor invitat la UBB catedra de teatru, între 2006-2009. A susținut stagii de tehnică de dans contemporan, de compoziție artistică sau seminarii și în cadrul unor companii de dans, universități din țară și străinătate (Irvine University, Drama Department, CA, USA), Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București, Centrul de artă contemporană Main d’Oeuvre, Paris, Franța, Summer School For Media Science PhD, Mainz, Germania. Înființează în 2000 Centrul Multi Art Dans – MAD, organizație independentă ce prefigurează Centrul Național al Dansului de astăzi, unde, în prezent, își asumă funcția de director.

Grupa 4-7 ani
Cursuri în ziua de marți (21, 28 ianuarie, 4, 11, 18, 25 februarie)
Preț curs (6 întâlniri) – 120 lei
Ora 17.30 – 18.30

Înscrierile se fac la adresa până vineri, 17 ianuarie, ora 16.00.

Taxa de participare se achită integral la primul curs.

Sari la conținut