fbpx

CNDB Domol cu Muzeul Subiectiv al Locuirii

  • Teatru
  • Intrare liberă

60 min.

Info

După ce am dansat cu agentele de la Vagenta pe 27 august, continuăm seria CNDB Domol cu episodul 5 din această vară, în cadrul căruia vom avea, în premieră, un spectacol invitat.

E vorba despre Muzeul Subiectiv al Locuirii, unul dintre performanceurile esențiale ale acestui an, care începe la ora 19.00 și reunește poveștile a șapte femei din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50 despre experiența evacuărilor organizate de autorități în comunitățile lor.

După spectacol și discuțiile cu publicul, protagonistele Elena Radu, Nicoleta Vișan, Cornelia Ioniță, Claudia Moldoveanu, Alexandrina Fieraru, Cristina Eremia și Gabriela Dumitru vă așteaptă cu un playlist special la dansuri mai mult sau mai puțin domoale în foaierul și curtea sălii Stere Popescu!

Muzeul Subiectiv al Locuirii deschide pentru public prima aripă, dedicată conservării poveștilor femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50.

Colecția de 6 imagini ce poate fi vizitată datează din perioada 2006 – 2016 și a fost adusă în muzeul nostru în 2017. Imaginile sunt scene reale de viaţă și vor fi proiectate pentru expoziție de 7 femei din cele două cartiere. 

Proiectăm aceste povești și perspective personale ale femeilor din Rahova-Uranus și Vulturilor 50, într-un context în care situația lor, deși publică este foarte puțin cunoscută oamenilor din București. Ce s-a întâmplat și continuă să fie o realitate în cele două cartiere în ultimii 11 ani este parte din istoria orașului București, pe care o puteți vedea în muzeul nostru prin intermediul unei metode diferite de expunere: teatrul imagine. 

Muzeul nostru vă așteaptă cu porțile deschise pentru că o schimbare reală poate veni doar prin solidaritate și auto-organizare.

Inițiat de Andreea David și demarat vara trecută, proiectul „CNDB, instituție de stat” s-a născut din nevoia de a genera un spațiu de folosit în comun atât de comunitatea coregrafică, cât și de alți artiști, publicul CNDB și locuitorii cartierului, un spațiu public care să găzduiască întâlniri, dezbateri, intervenții, practici coregrafice, dar și exerciții de dans și de mișcare, petreceri și concerte și multe altele, sub sloganul „Cu porțile INTENSIV deschise”.

Printre artiștii și managerii culturali care au fost protagoniștii evenimentelor „CNDB Domol” din 2016 se numără Chlorys, Cosima von Bülove, Eugen Rădescu, Ligia Keșișian Mitulescu, Adrian Mușat (Dosch Lazy), Andrei Grigore și Eugen Neluțescu.

Regie și coordonare ateliere: Gabriela Teodorescu, Andrei Șerban. 
Consultant & ajutor constant: David Schwartz.
Echipa de muncă: Ioana Răileanu, Aurel Minulescu, Gabriel Leașcu, Marin Eremia.

Cu
Elena Radu, Nicoleta Vișan, Cornelia Ioniță, Claudia Moldoveanu, Alexandrina Fieraru, Cristina Eremia, Gabriela Dumitru.

Parteneri
MACAZ – Bar Teatru Coop. , The ARK Bucuresti, Green Hours jazz-café, RAMPA, tranzit.ro, CNDB – vă mulțumim!

Co-finanțat de
Spectacolul face parte din proiectul „Dreptul la locuire” finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Sari la conținut