fbpx

Closing Amprenta Mădălina Dan & Concert Plurabelle

120 min.

20.11.2016

duminică

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Evenimentul marchează finalul proiectului „Amprenta” şi al programului curatorial al Mădălinei Dan, artist asociat al Centrului Național al Dansului București în 2016. Ocazie cu care Mădălina se va întâlni cu admiratorii pentru discuții despre artă și viață la un pișcot și la un pahar.

La invitația Mădălinei Dan, Plurabelle încheie ultima seară din proiectul Amprenta cu un concert care va începe la ora 20.30.

„Programul cu care am fost invitată de CNDB se concentrează pe ultimii doi ani petrecuți în contextul academic și artistic de la Berlin, unde am studiat în cadrul unui masterat. La București voi prezenta cele mai noi lucrări, dar îi voi prezenta și pe câțiva dintre colegii și mentorii mei de la studii. Viziunea mea se canalizează pe diseminarea și împărtășirea contactelor și experiențelor acumulate în acest timp. Doresc să facilitez un cadru educațional și de formare și să creez un punct de întâlnire al comunității artistice din România cu contextul educațional-artistic eterogen din Berlin”, spune Mădălina Dan.

„Acest cadru evită unidirecționalitatea și ierarhizarea, de la vocea dominantă, privilegiată de formator la cel care este format, și este o propunere formativă, deopotrivă pentru artiștii și teoreticienii invitați. Descentralizarea informației, accesul la resurse, discursuri și tendințele actuale, paradigme și estetici contemporane locale și globale care circulă, sunt împărtășite și asimilate diferit sunt aspecte care aș dori să facă parte din contribuția mea la acest demers curatorial. Această direcție continuă pe undeva inițiativele activiste mai vechi cu privire la facilitarea si diversificarea informației în dansul contemporan și a performance-ului în România: programul intensiv de ateliere practice și teoretice «Întâlniri de gradul doi», laboratorul de performativitate și improvizație, atelierele de mișcare pe care le-am desfășurat de-a lungul a șapte ani”, adaugă ea.

Bio

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a iniţiat şi produs o multitudine de spectacole, dezbateri şi ateliere de dans. O prezenţă constantă pe scena de dans din România şi unul dintre artiştii cei mai importanţi ai unei noi generaţii de dansatori şi coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuţia sa în dans şi performance prin ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Plurabelle e un colectiv muzical format din Alex Bălă, Cristian Fierbințeanu și Gabriela Fierbințeanu. Plurabelle publică periodic materiale înregistrate – LP-ul Phantom Pyramid (apărut în 2014 la casa de discuri franceză Stellar Kinematics) și EP-ul Arsenal (2015, self-released) – și performează în București (Control Club, Modern, Eden, Train Delivery@Gara de Nord, Macaz etc), Cluj (Shelter Club), Berlin (Kantine am Berghain), Praga (Café V lese, Bajkazyl) etc.
„(…) Phantom Pyramid, a disc which escapes any possible categorization, balancing without an apparent effort 10 tracks of decadent future soul, where we permanently switch between being whipped and caressed. The athletic shadow of Grace Jones and the electric mists of Boards Of Canada float above them.”(Noisey.vice.com)
www.fierbinteanu.com

Artist Talk: Mădălina Dan
Muzica: Alex Bălă, Cristian Fierbințeanu și Gabriela Fierbințeanu

https://vimeo.com/74766243
Sari la conținut