fbpx

Cea de-a doua natură

  • Dans & performance
  • În cadrul Festivalului News from Polska #4

50 min.

Info

Weekend-ul festivalului va începe vineri, 11 octombrie, cu spectacolul „Cea de-a doua natură” de Agata Siniarska și Karolina Grzywnowicz. Punctul de plecare pentru acest performance este viața și opera Polei Nireńska, care, deși întreaga viață a fost cu un pas înaintea naziștilor și a supraviețuit celui de-Al Doilea Război Mondial, nu s-a eliberat de trauma Holocaustului.

Exterminarea, care a devenit o experiență-limită pentru om, s-a dovedit a fi, deopotrivă pentru mediul natural, un eveniment major. Natura este astăzi martorul și obiectul aspirațiilor omenești distructive. Autorii „Celei de-a doua naturi” compară distrugerea mediului cu exterminarea contemporană. În proiectul acestora, coregrafia devine un mod corporal de a cultiva istoria. Contextul acestei povești va fi instalația-grădină, situată în curtea CNDB. Plantele care vor apărea urmează a fi supuse unor practici din perioada Exterminării, precum selecția și ordonarea, care fac inevitabil parte din crearea grădinii sau din alegerea anumitor specii.

Agata Siniarska este o artistă cunoscută deopotrivă în România, unde performance-ul ei „Mothers of Steel”, pregătit împreună cu Mădălina Dan, a fost prezentat, printre altele, la una dintre edițiile anterioare „News from Polska”.

Conceptul: Agata Siniarska, Karolina Grzywnowicz
Instalația: Karolina Grzywnowicz
Coregrafia: Agata Siniarska, Katarzyna Wolińska, inspirată de “Tetralogy of Holocaust” de Pola Nirenska, „Bacchanal” de Isadora Duncan, “Extinct Animals” de Marcus Coates
Performance: Katarzyna Wolińska
Consultanța dramaturgică: Mateusz Szymanówka
Consultanța: Aleksandra Jach, Aleksandra Janus, Franziska Dieterich, Jacek Małczyński, Magdalena Zamorska, Michal Guzik, Weronika Kostyrko

Producția
Artists Association Four Dimensions Are Not Enough for Us,
Agata Siniarska, Karolina Grzywnowicz
Co-producția
Hellerau European Centre for the Arts, The Foundation
for Polish-German Cooperation.

Sari la conținut