fbpx

Casa Dansului în cadrul Politicilor Culturale Europene / Masă rotundă

Info

Această masă rotundă se dorește a fi o întâlnire între sisteme de producție de dans distincte, dar nu cu totul diferite – o întâlnire despre cum facem dans, în România, în Estul Europei, în Uniunea Europeană, care sunt politicile privind artele spectacolului și felul în care ele influențează ce anume se produce la un moment dat, într-un spațiu dat.


Artiști, producători de dans, manageri, reprezentanți ai autorităților responsabile de politicile culturale în România, programatori și critici străini vor încerca să răspundă la întrebări stringente despre câtă atenție se acordă dansului contemporan, în țările europene, din perspectiva finanțatorilor publici și privați, care e rolul festivalurilor internaționale în impulsionarea creației originale, care sunt traseele profesionale ale artiștilor de dans în diferite contexte locale și transnaționale. Și chiar spinosul subiect: cum (mai) e posibil să faci dans în plin proces de schimbări sociale?
De fapt, viitorul dansului contemporan depinde de prezentul resurselor – financiare, de infrastructură, profesionale, de politici publice – pe care le are la dispoziție, iar această masă rotundă e o rară ocazie de a discuta despre ele.

Sari la conținut