fbpx

Caida Libre

  • Dans & performance

60 min.

Info

Spectacolul care l-a consacrat pe Sharon Fridman exploreaza o caracteristica esentiala a firii umane: supravietuirea. Sharon cauta sa exploreze felul in care grupurile se formeaza pentru a crea suport, o retea fizica si emotionala, care ne permite sa ne lasam purtati intr-o cadere in gol si apoi sa ne ridicam. Aceasta intentie apare ca un rezultat al nevoii de a gasi un spatiu dedicat libertatii fiecarui individ dintr-un grup.

Supravietuirea noastra tine de verticalitate: a te ridica dupa ce ai cazut face parte dintr-un ciclu infinit, pe care il repetam in fiecare zi. Chiar daca suntem cu totii participanti la aceasta dinamica asimetrica, fiecare dintre noi o simte unica si netransferabila. Scufundati in interiorul grupului, incercam mereu sa-i gasim sensul si libertatea, experimentand daca este cu adevarat posibil sa cadem in gol. 

Ne-am intrebat cum poate un grup sa faciliteze aceasta cadere, folosind-o ca pe o sursa de incurajare si sprijin, astfel incat fiecare sa se simta liber, sa se simta bine in propria piele si sa continue pe traseul pe care l-a inceput. Este la fel ca atunci cand o oaza de apa linistita nu plonjeaza intr-o cascada pana cand nu este propulsata de curenti.

Un spectacol de Sharon Fridman în colaborare cu dansatorii
Asistent coregraf: Arthur Bernard-Bazin și Carlos Fernandez
Dramaturg: Antonio Ramírez-Stabivo
Muzica originală: Luis Miguel Cobo
Scenografie și design grafic: Oficina 4play
Light design: Sergio García Domínguez
Compoziție video: Damián Varela, Eva Viera
Manager turneu: Nacho Azagra

Cu
Juan Carlos Toledo, Richard Martin, Melania Olcina, Tania Garrido, Lucia Montes

Sari la conținut