fbpx

By the way

  • Dans & performance

60 min.

©Alina Ușurelu

Info

„Atingerea ta e tandră și tulburătoare. Ne unim într-o îmbrățișare amoroasă, dar suntem înghițiți de o singurătate înnebunitoare. Vrem să apărem și să fim împreună, să vedem și să fim văzuți, să dezvăluim și să fim dezvăluiți. Înainte de a ne despărți pentru totdeauna, hai să ne întâlnim din nou, o ultimă oară.”

Bio
După ce a studiat balet, gimnastică la aparate, jazz și dans modern în Ungaria și Viena, Ladjánszki Márta a devenit cofondatoare a Teatrului de Dans Contemporan KOMPmANIA la sfârșitul lui 1996. Până în 2002, ea a lucrat acolo ca dansatoare și co-creatoare, dar a avut și propriile lucrări în afara acestui grup, în special în proiecte din Ungaria. De asemenea, ea și-a început cariera solo și a câștigat mai multe premii. În 2001, a fost invitată să se alăture L1 Association, fondată de șapte dansatori/creatori din Budapesta.
A început recent să colaboreze cu artiști independenți și să creeze și lucrări de grup. Este interesată de corp și limitele sale fizice, dar și de combinația dintre muzică și coregrafie, folosind uneori și muzică live.
Márta este organizatoare și principală curatoare a L1danceFest din Budapesta, care a debutat în 2002. În primii ani, scopul festivalului era să prezinte lucrările L1 Independent Dancers’ Partnership, dar în ultimii ani, echipa și-a îndreptat atenția spre invitarea oaspeților naționali și internaționali. Începând din 2011, parteneriatul și-a schimbat numele și compoziția, intitulându-se acum L1 Independent Artists Association of Public Utility (ONG), cu Márta în calitate de lider artistic.

Conceptul si coregrafia: Ladjánszki Márta
Muzică: Oliver Mayne, Varga Zsolt
Light design: Tomáš Morávek
Video: Koroknai Zsolt DLA
Costumele: Butterfly

Cu
Csizmadia Tamás, Kovács Emese, Kovács Noémi, Varga Zsolt

Susținut de
L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület, NKA – Táncművészet Kollégiuma, EMMI, Magyar Táncművészeti Egyetem, Műhely Alapítvány; Médiatámogató: táncélet.hu

Mulțumiri echipei originale
Bill Young, Garai Júlia, Koroknai Zsolt, Kozár Edit, Molnár Csaba

Sari la conținut