Corporealities

secțiunea off competiton
  • Festival
  • In cadrul BIDFF #5

96 min.

07.9.2019

sâmbătă

20:00

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Cea de-a cincea ediție Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, va avea loc între 4 – 8 septembrie, la București.

CORPOREALITIES

Cu susținerea Cinedans Amsterdam (Cinedans on Tour), secțiune curatoriată de Bucharest International Experimental Film Festival

Sâmbătă, 7.09.2019, ora 20:00, 96 min, intrare pe bază de bilet

Secțiunea off competitionCorporealities, este compus din cinci filme foarte speciale, ale căror autori au decis să pornească într-o călătorie mereu fascinantă prin teritoriile infinite ale experienței umane. Cu fiecare dintre filme, descoperim un nou tip de limbaj fizic, creat special pentru a trezi emoția spectatorului la un nivel pe care nicio altă artă în afara dansului nu îl atinge. Nu e de mirare că filmele de dans din program acoperă o plajă de emoții și situații care se întinde de la experiența amară a singurătății la hiperactivitatea din jungla modernă a finanțelor, de la relațiile de familie și între generații la comunitățile post-internet.

Line-up:

  • NÉANTS (10′, 2015, CA, R: Nellie Carrier)
  • PARALYSIS (23′, 2015, NL, R: Karel Van Laere)
  • SHE/HER (11′, 2015, NL, R: Sonja Wyss)
  • VOICES OF FINANCE (35′, 2015, NL, R: Clara Van Gool)
  • NOVACIÉRIES (17′, 2015, FR, R: (LA)HORDE)

Credit foto: Alina Ușurelu

Producția
Asociația Tangaj Dance

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Proiectul este sprijinit de Centrul Național al Cinematografiei, Conceptual Lab și ADFR – Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc și susținut de DHL, Techir și Super – Festivalul de filme făcute deadolescenți. Ediția a V-a a BIDFF este organizată în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București, Arhivele Dansului, Institutul Francez – Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Fabrica Gastropub,Institutul Cervantes la București, Apollo 111, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Cinedans Amsterdam (Cinedans on Tour), Fiver International Screendance Movement.

Bucharest International Dance Film Festival 2019 – #BIDFF5 The Network

💃 Cercetătorii din întreaga lume confirmă: dansul ne aduce împreună! Intră în lumea Bucharest International Dance Film Festival și conectează-te la realități, lumi și emoții dintre cele mai diverse. 🎥 Scurtmetraje românești și internaționale premiate sau în așteptare de lauri, scurtmetraje muzicale anvangardiste în premieră, filme cu și pentru adolescenți, filme de artă și filme de arhivă abia scoase la lumină.Toate te așteaptă în perioada 4-8 septembrie în 7 locații din București să te bucure dansant cu sci fi, horror, poezie vizuala sau comedie. 👉 Detalii pe http://www.bidff.ro/💃 Researchers around the world confirm: dancing brings us together!Enter the world of Bucharest International Dance Film Festival and connect to the most diverse realities, worlds and emotions.🎥 Romanian and international short films award winning or awaiting laurels, avant-garde musical short films, films with and for teenagers, art films and rediscovered archival films.All of these cinematic experiences promise to offer a danceable delight with sci fi, horror, visual poetry or comedy between September 4-8 in 7 locations in Bucharest.👉 http://www.bidff.ro/Editor: Alex Pintică

Publicată de Bucharest International Dance Film Festival pe Joi, 22 august 2019