fbpx

Corporealities

Secțiunea Off-Competition
  • În cadrul BIDFF #5

90 min.

Info

Cea de-a cincea ediție Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, va avea loc între 4 – 8 septembrie, la București.

CORPOREALITIES

Cu susținerea Cinedans Amsterdam (Cinedans on Tour), secțiune curatoriată de Bucharest International Experimental Film Festival

Secțiunea off competition, Corporealities, este compus din cinci filme foarte speciale, ale căror autori au decis să pornească într-o călătorie mereu fascinantă prin teritoriile infinite ale experienței umane. Cu fiecare dintre filme, descoperim un nou tip de limbaj fizic, creat special pentru a trezi emoția spectatorului la un nivel pe care nicio altă artă în afara dansului nu îl atinge. Nu e de mirare că filmele de dans din program acoperă o plajă de emoții și situații care se întinde de la experiența amară a singurătății la hiperactivitatea din jungla modernă a finanțelor, de la relațiile de familie și între generații la comunitățile post-internet. 

Line-up:

  • NÉANTS (10′, 2015, CA, R: Nellie Carrier)
  • PARALYSIS (23′, 2015, NL, R: Karel Van Laere)
  • SHE/HER (11′, 2015, NL, R: Sonja Wyss)
  • VOICES OF FINANCE (35′, 2015, NL, R: Clara Van Gool)
  • NOVACIÉRIES (17′, 2015, FR, R: (LA)HORDE)

Credit foto: Alina Ușurelu

Producția
Asociația Tangaj Dance

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Centrul Național al Dansului București, Arhivele Dansului, Institutul Francez in București – Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Fabrica Gastropub,Institutul Cervantes la București, Apollo 111, LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Cinedans Amsterdam (Cinedans on Tour), Fiver International Screendance Movement.

Cu sprijinul
Centrul Național al Cinematografiei, Conceptual Lab, ADFR – Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc, DHL, Techir și Super – Festivalul de filme făcute de adolescenți.

https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/videos/448374475754162/
Sari la conținut