fbpx

Bezna #4

  • Lecture-performance
  • Intrare liberă

Info

Bezna #4 – serie de lecture-performance din/despre cealaltă lume + lansarea zine-ului

Second Body and the Multiple Outside – Alina Popa

Cât timp suntem prinși în corpul prezent disponibil într-adevăr nu există nici o ieșire, nici un alt exterior. Problema nu este că nu există o ieșire, ci că suntem prinși în același exterior fără să lucrăm cu el. Există exterioare multiple care pot fi produse. Chiar și unul lipsit de uman și fără conștiință.

Shadow Body (or Second Body) – Florin Flueras

Corpul-umbră nu are mare legătură cu ce există sau cu ce e posibil nici cu ce poți înțelege sau valida. Corpul-umbră nu e un corp pe care îl ai, e mai degrabă un corp care te contine, e un concept prin care necunoscutul te poate înghiți. Corpul-umbră e un concept dar poate fi și un concret corp nevizual, necunoscut, întunecat, o a doua natură sau chiar corpul ce zboară în visele tale.

Povestea Căderii – Veda Popovici

„În general, un corp relaxat duce la mai puține accidentări în timpul căderilor” fragment din ICT (Instrucțiunile pentru Cădere Totală)
Toată lumea este binevenită la a asculta Povestea Căderii. Această poveste, spusă astăzi, contează ca act de rememorare și re-învățare a Noii Frici. Apărută din hibridizarea întunecimii banale cu întunecimea excepțională, este această Nouă Frică emoția ce va declanșa Căderea Totală.

Plăcerea de a ronțăi în urgența vieții de apoi – Mihai Lukacs + Arnold Șlahter

În acest moment, nu există o cale cu adevărat autentică de a vă spune la cine sau la ce să vă așteptați sau de cine sau de ce să vă feriți. Reacția reprezentanților legii este una de consternare. Nu vă aventurați afară din orice motiv până când natura crizei nu a fost constatată sau până când vă putem sfătui ce să faceți. Cea mai sigură acțiune este să rămâneți unde sunteți. Până acum, cel mai bun sfat pe care l-au putut da publicului a fost acesta: “Spuneți-le oamenilor, pentru Dumnezeu, să părăsească străzile! Spuneți-le să se ducă acasă și să își închidă bine ușile și ferestrele!” (George A. Romero)

Black Lol – Iuliana Stoianescu

O blondă stătea pe canapea la televizor, când aude ciocănit la ușă. Se duce la ușă și întreabă: “Cine este?” “Eu!” “Eu?!?” :))))

The Outernational Condition – Ion Dumitrescu

Pentru cineva aflat în fața Cortinei de Fier (privind peste ruinele proaspete ale zidului), estul părea un teritoriu fără formă, cu subiecți îndărătnici trăind într-un umbrar geo-politic, niște siluete umanoide agitându-se în obscuritate, ființe nu pe deplin dezvoltate râvnind la fructele habitusului internațional. Păreau de neînțeles și nedezvoltați pe prea multe planuri. Abia mai târziu acești subiecți “externi” au fost îmblânziți și transformați în consumatori vorace.

Microbificare şi politica zgomotului – Irina Gheorghe

În construcțiile utopice ale unei alte lumi, granița cu lumea deja existentă e clar delimitată și fortificată. Sub teroarea invaziilor, infiltrațiilor, infecțiilor, autonomia și imunizarea par a fi singurele promisiuni alternative. Când însă exteriorul și interiorul sunt deja contaminate reciproc, separarea devine imposibilă iar rezistența se autoanihilează.

Centrul de Calcul Bucuresti – Ștefan Tiron + Claudiu Cobilanschi (eveniment conex, miercuri 27 iunie, 11:00, tur ghidat în Muzeul Universității Politehnica București)

Centrul de Calcul este interesat de forme perimate de cunoaștere, retro-futurism, goana naționalistă scandaloasă după inventatori dar și de descoperirile accidentale ale savoir-faire-ului naiv care, cel puțin după noi, are nevoie de o reevaluare radicală.

Sari la conținut