fbpx

Back to zero

  • Dans & performance

40 min.

Info

Centrul de Cultură George Apostu Bacău, în parteneriat cu Asociația ArtistNe(s)t și Centrul de Creație Coregrafică Trois C-L din Luxemburg, au oferit în luna iulie coregrafei Carmen Coțofană o rezidență coregrafică la Luxemburg pentru realizarea proiectului artistic Back to Zero. Rezidența a fost organizată cu sprijinul financiar al Centrului Național al Dansului București.

După două reprezentații publice la Luxemburg și Bacău, piesa a avut premiera, în data de 27 noiembrie 2010, la CNDB.

”Piesa Back to Zero propune o investigare personală asupra unei noi identități, ce dorește a fi un răspuns asupra întrebării – ce este mișcarea?/ care este poziția/rolul/intenția dansului?/ce reprezintă corpul într-un spațiu scenic? Pornind de la o examinare a propriului corp, mâini, cap, picioare, unghii, dar și a propriilor experiențe artistice, ca interpret în mare parte, legate în principal de implicarea în discursuri scenice/coregrafice, în diferite performance-uri, cu task-uri diferite, etc., Carmen Coțofană ajunge să dețină un bagaj informațional dinamic, matur, ş.a.m.d. În consecință, în acest proiect Coțofană duce o bătălie teribilă, complexă, îndârjită, cum nu s-a mai văzut nicăieri, niciodată. Unii spun că ea a căzut de pe cal și a murit sub copitele cailor propriilor săi oameni. Alții, însă, afirmă că ea a fost ucisă cu lancea. Tzaca paca.”
Carmen Coțofană

Carmen Coțofană face parte din noua generație de tineri coregrafi apărută pe scena dansului contemporan după anul 2000. A absolvit Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj-Napoca (1997), Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, secția Coregrafie (2001) și a colaborat în calitate de interpret cu diferiți coregrafi români (Gigi Căciuleanu, Florin Fieroiu, Vava Ștefănescu, Mihai Mihalcea). A beneficiat de o bursă DanceWeb la Viena (2005) și a urmat diferite stagii de dans și ateliere cu coregrafi importanți că Donna Uchizono, Mark Tompkins, David Zambrano, Charles Lineham, Allyson Green, Vera Mantero, Xavier Le Roy, Thomas Lehman, Peter Stamer. Începând cu 1999, Carmen a realizat diferite piese coregrafice, ultima, First Steps, fiind realizată în 2009 în colaborare cu Mihaela Dancs.

Conceptul si coregrafia: Carmen Coțofană
Light Design: Cătălin Nicolescu
Sunet: Adrian Stoian

Data premierei
2010

Finanțat de
Centrul de Cultură George Apostu Bacău
Asociaţia ArtistNe(s)t
Centrul de Creaţie Coregrafică Trois C-L Luxemburg
Centrul Național al Dansului București

Presa

Back to zero – o bătălie teribilă, complexă, îndârjită, cum nu s-a mai văzut nicăieri / WALL STREET
Link

Back to Zero / Premiera la CNDB / Neapărat.ro
Link

Sari la conținut