fbpx

Babel

  • Dans & performance

60 min.

©Alina Ușurelu

Info

Spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilității.

Despre omul contemporan și orașul ca o junglă, în care fiecare organism încearcă să supraviețuiască așa cum poate. Gândurile noastre sunt o multitudine de proiecții asupra realității și a lucrurilor care ar trebui să se alinieze la o normalitate în care să ne trăim viețile.

Dar ce se întâmplă într-o societate când predomină dezinteresul sau când scopul principal este dus către aspirații personale materiale?

Atunci apare dezechilibrul, iar noi ne împiedicăm zilnic de situații reale: cozi interminabile, spitale, birocrații, șantiere, farmacii, mentalități, forme de comunicare, ieșit din fire și scăpări de sub control.

Totuși prin toate acestea se scurge mereu speranța, care îl face pe om să meargă mai departe, să găsească mereu balansul, să danseze.

Bio
Arcadie Rusu este coregraf, dansator și director al Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Pentru spectacolul „Mind Control” a primit Premiul galei absolvenților UNATC pentru cel mai bun spectacol de dans. Din 2007 este membru în „Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company”, jucând în coregrafia lui Gigi Căciuleanu în spectacole precum „La folia”, „D’ale Noastre” și „Oui Ba Da”. A participat la master class-uri cu Alexei Levinskiy, Carolyn Carlson și Ziya Azazi. A realizat conceptul, regia, dramaturgia și coregrafia spectacolelor „Working progress Eli 12”, „World Cityzen”, „Hunted Devotion”, „Nesomn”, „Crazy Stories in The City” și „Promised Land”.

Conceptul, coregrafia și dramaturgia: Arcadie Rusu
Muzica: Alexandru Suciu
Costumele, scenografia și light design: Hermina Stănciulescu
Sound designer: Alexandru Suciu

Cu
Arcadie Rusu, Ioana Marchidan, Alin State, Galea Bobeicu, Diana Spiridon, Alex Călin

Co-producția
Centrul Național al Dansului București (CNDB), LINOTIP Centru Independent Coregrafic

Parteneri
Liternet, SUB25, Arte și meserii

Sari la conținut