fbpx

Atelier intensiv

Atelier
Cu Mihaela Dancs

Luni, 4 aprilie 2016 – vineri, 8 aprilie 2016, 19:00 – 21:00

Info

“Improvizăm.

Ne aruncăm în dans fără să știm ce-i cu el, fără să știm cum arată, cum se simte, ce transmite, cum este perceput, ce inseamnă sau dacă înseamnă ceva. Îl descoperim și îl înțelegem în timp ce-l dansăm. În căutarea unor fizicalități noi, ne dinamităm tiparele de funcționare și mecanismele înrădăcinate de produs mi.care. “A nu ști” devine motor de căutare și instrument de lucru.

Din ce este format prezentul? Cum ne ajută focusul multiplu pe multitudinea de informații și aspecte care ăl alcătuiesc în generarea dansului nostru? Ce înseamnă realitatea imediată și cum o integrăm pentru a-l hrăni și transforma la nesfârșit?

Vă încurajez să aduceți în spațiul atelierului interese, întrebări, preocupări personale legate de mișcare și dans, iar eu, pe lângă cele amintite mai sus, vă voi propune să lucrăm și cu ce nu-mi dă pace de niște ani încoace: epuizarea ca sursă de regenerare energetică, energia ca mod de comunicare, kinestezia și muzicalitatea vizuală.

Pe parcursul celor 5 zile vom fi însoțiți de câteva dintre obsesiile mele: atenția pentru detaliu, claritatea, simplitatea, asumarea și intensitatea.

Acest atelier se adresează în special celor care au mai participat la cursuri de dans contemporan și care eventual își doresc să se ăndrepte către public.” Dancs

STUDIOUL DE DANS al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti prezintă programul de cursuri de dans contemporan pentru adulți (neprofesioniști) în 2016, sub forma unor ateliere intensive desfășurate pe perioada a 5 zile, fiecare atelier propunând o tematică și o perspectivă diferită asupra dansului și mișcării.

08-12 februarie – Andreea Belu
22-26 februarie – Eduard Gabia
07-11 martie – Vava Ştefănescu
21-25 martie – Carmen Coţofană
04-08 aprilie – Mihaela Dancs
18-22 aprilie – Cristina Lilienfeld
09-13 mai – Momo Sanno
16-20 mai – Andreea Novac
06-10 iunie – Florin Flueraş
20-24 iunie – Paul Dunca

Mihaela Dancs (n.1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de arta, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee, pe străzi din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm sau Tokyo. Colaborează, printre alții, cu Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu și Doris Uhlich. De câțiva ani se dedică cu aceeași pasiune pe care o are pentru dans, surfing-ului. Cel mai probabil acestea se vor întâlni la un moment dat, dacă nu cumva deja au și făcut-o.

Pachete de participare:
• 280 lei/ 1 atelier/ 5 ședințe + bonus 1 spectacol CNDB cu preţ redus;
• 500 lei/2 ateliere/10 ședințe + 2 spectacole CNDB cu preț redus;
• 750 lei/3 ateliere/ 15 ședințe + 3 spectacole CNDB cu preț redus;
• 1000 lei/4 ateliere /20 ședințe + 1 spectacol gratuit CNDB

Prețul pentru o singură ședință este 60 de lei.

Înscrieri la adresa

Sari la conținut