fbpx

Atelier intensiv

Atelier
Cu Katarzyna Chmielewska, Leszek Bzdyl

Luni, 31 martie 2014, 16:00 – 22:00

Info

Katarzyna Chmielewska: În timpul atelierului vom aprofunda, împreună cu participanții, rolul sistemului osos în mișcare și vom explora influența directă a acestuia asupra calității și dinamicii dansului. Utilizate în acest scop vor fi în primul rând tehnica „release” și improvizația. Un principiu important al tehnicii „release” este utilizarea corpului în mișcare în modul cel mai natural și funcțional. Această tehnică se concentrează asupra fluxului liber și organic al mișcării în momentul în care centrul corpului este activ și controlat în mod conștient. Respirația îndeplinește, de asemenea, un rol foarte important în cadrul acestei tehnici, ajutând la obținerea unui efect maximal prin aducerea unui aport cât mai mic de energie. Exersarea constantă a acestei tehnici permite extinderea gamei de mișcări a articulațiilor, întinde și întărește corpul. Scopul atelierelor este acela de a integra fluxul de energie al organismului în economia generală a mișcării, pentru îmbunătățirea calității acesteia și pentru o mai profundă conștientizare a propriului corp. Pe de altă parte, improvizația este folosită pentru a extinde și dezvolta paleta de mișcări specifice fiecăruia dintre participanți.

Leszek Bzdyl: Conduc un atelier care reprezintă, în mare parte, o lecție de dans contemporan codificată. Elemente importante ale propunerii mele sunt exercițiile de relaxare și improvizația (atât cea de dans, cât și teatrală). În timpul pregătirii acestui atelier
m-am concentrat asupra unor tehnici care să îi permită dansatorului, prin conștientizarea propriului corp, conștientizarea ritmului și economia dansului să participe eficient și liber la procesul de creație (al unui spectacol de teatru sau coregrafie).
Metoda mea de lucru, sau sistemul, în interiorul căruia mă mișc și pe care îl propun este:

– un balans echilibrat între presiune și relaxare,

– integrarea-coordonarea mișcării și respirației

– explorarea interdependențelor anatomice ale aparatului locomotor

– utilizarea conștientă a potențialului pe care ni-l oferă dansul.

Relaționarea corpului în timpul dansului cu spațiul scenei, dialogul cu partenerul și toate etapele ulterioare ale unui spectacol de teatru sunt doar rezultatul integrării componentelor de bază menționate anterior.

Intrarea este liberă.

Pentru rezervări, vă rugăm să trimiteţi un mail la .

Sari la conținut