fbpx

Atelier pentru dansatori profesioniști

cu Rebecca Juorno (FR)

29 august – 13:00 -16:00

Atelier Rebecca Juorno

Info

Cu ocazia prezenței artistei Rebecca Juorno la București, în cadrul prezentării spectacolului său, La Ménagère, la Centrul Național al Dansului București, pe data de 29 august, de la ora 13:00, 15 dansatori profesioniști sunt invitați să se înscrie la un atelier de dans contemporan susținut de artistă.

Detalii despre atelier

Faptul de a vedea / a fi văzut îngheață și fragmentează mișcarea. Mintea ajustează constant corpul, căutând să nimerească o poziție, să producă o „imagine” care este văzută atât din exterior, cât și de sine. Mișcarea este calea de la o imagine la alta, imaginea fiind o combinație a expresiei faciale, a posturii și a poziționării în spațiu, în raport cu un observator real sau fictiv.

Atelierul susținut de Rebecca Juorno propune o studiere a limbajului corpului și a comunicării nonverbale ca material de mișcare care trebuie deconstruit, găsirea abstractizării și a ciudățeniei într-un narativ naturalist a comportamentelor fizice și jocul cu umplerea și golirea prezenței care locuiește în corp, căutând o prezență dispărută.

Număr maxim de participanți: 15

Atelierul este gratuit. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, în baza unui CV / portofoliu trimis către , până miercuri, 25 august. CNDB își rezervă dreptul de a selecta participanții.

Biografie Rebecca Journo

Rebecca Journo este dansatoare și coregrafă, din Paris. Prin practica sa, explorează un limbaj coregrafic în care mișcarea materializează legătura dintre corp, imaginație și sunet. Absolventă a Conservatorului Trinity Laban din Londra, în iulie 2015, Journo a performat în diferite proiecte în Elveția, Belgia și Franța, alături de companii și artiști precum Brokentalkers, teatrul Konzert Berna, Tabea Martin și Michele Murray. În 2018, împreună cu Véronique Lemonnier a fondat compania La Pieuvre. Linia lor artistică de lucru se află la intersecția dintre dans, spectacol, muzică și fotografie.

Cu La Pieuvre, Journo a creat piesele „L’Épouse” (2018), „La Ménagère” (2019) și „Whales” (2020). La granița dintre scris și improvizație, Journo a creat o abordare personală a coregrafiei explorând mișcarea la un nivel micro pentru a invita privitorul în corpul trăit.

Journo lucrează îndeaproape cu platforma pentru coregrafii emergenți Danse Dense din 2018, a primit, de asemenea, sprijinul Les Petites Scènes Ouvertes în 2019, precum și fonduri pentru talentele emergente din regiunea Île-de-France (FORTE) în 2020. În În 2021, Rebecca Journo începe cercetarea și producția „Portrait” (titlu de lucru), un cvartet care va avea premiera în 2022.

Sari la conținut