fbpx

Atelier de dans și mișcare

Cu Mathilde Monnier, La Ribot
  • Atelier

Duminică, 21 octombrie 2012, în intervalul orar 15:00 – 18:00

Info

Atelierul va oferi participanților ocazia de a experimenta ei înșiși întâlnirea dintre M. Monnier și La Ribot, prin tehnici de dans și performance. Plecând de la materiale din piesa «Gustavia», participanților li se va propune să descopere potențialitățile mișcărilor și jocurilor pe care cele două artiste le-au creat pentru acest spectacol.

Materialul și tehnicile de lucru vor fi de natură coregrafică, textuală și/sau teatrală, iar problematica centrală abordată va fi REPREZENTAREA.

Atelierul este deschis dansatorilor, coregrafilor și actorilor.

Mathilde Monnier este coregrafă și directoarea Centrului Coregrafic din Montpellier din 1994 și una dintre vedetele consacrate ale Festivalului de la Avignon. Cu spectacolul „Arrêtez, arrêtons, arrête” (1997), după un text violent de Christine Angot, își confirmă stilul clinic. În „Publique” din 2004, coregrafa surprinde iar cu un spectacol exclusiv feminin pe melodii ale lui Pj Harvey. În 2005 colaborează din nou cu Christine Angot pentru Festivalul de la Avignon. În 2008 realizează o comandă pentru Filarmonica din Berlin, dirijată de Simon Rattle, operă la care urcă pe scenă 130 de amatori. În 2010 creează „Pavlova 3’23”, structurată în jurul a 8 propuneri: masculine, feminine, vorbitoare, mobile sau imobile, toate interpretări ale Morții lebedei. Regizoarea Claire Denis i-a dedicat un documentar, Vers Mathilde.

La Ribot, născută la Madrid, a lucrat la Londra între 1997 și 2004 iar în prezent trăiește și lucrează la Geneva. Deși inițial a urmat o formare în balet clasic, creațiile ei se situează la intersecția dintre dans contemporan, performance și video și au fost prezentate atât în galerii de artă ca Tate Modern (expoziția Living art, împreună cu Marina Abramovic, Franko B, Guillermo Gomez Pena, Jérôme Bel, Tim Etchells, Castellucci, 2003), cât și în teatre sau festivaluri internaționale de artele scenei și performance-uri. În ultimii 10 ani, La Ribot a creat un vocabular exigent plin de umor cu celebra serie de piese „distinguished series”. De la începutul anilor 2000 folosește mult și materiale video: piese filmate în direct din punctul de vedere al corpului în mișcare. Este printre cele mai cunoscute artiste contemporane care mixează genurile și performance-urile.

Nr. locuri : 25 persoane

Înscrierea se face trimițând un scurt CV, până vineri, 19 octombrie, ora 16, la adresa .

Participare liberă în limita locurilor disponibile.

Sari la conținut