fbpx

Atelier de BBoying

Atelier
Cu Valentine Nagata-Ramos

Info

Cu ocazia găzduirii instalației multimedia de hip-hop “Dansul Războinicilor Oraşului”, compania Par Terre va organiza în cadrul Sezonului România-Franţa şi un atelier de dans, axat pe tehnici de bboying.

Atelierul va fi susţinut de coregrafa Valentine Nagata-Ramos şi va avea loc pe data de 12 mai, de la ora 18:00, la Dance Prestige (Strada Traian Popovici 87 Bucharest, Romania).

Cursul de bboying include exerciţii de compoziţie a mişcării, de căutare a punctelor de echilibru, de dezvoltare a conştiinţei spaţiului, de definire a mişcării în spaţiu şi de concentrare asupra muzicalităţii, simţirii şi intenţiei în mişcare.

Valentine Nagata-Ramos (cunoscută ca B.Girl Val) s-a născut în Japonia în 1981. A lucrat cu diferite stiluri de dans, de la clasic la jazz, contemporan, dans african, rock, iar în 1998 a descoperit breakdance-ul, de atunci participând la multe battle-uri, aproape tot timpul cu dansatori din grupuri de sex masculin.

În 2004 a câștigat titlul de vicecampioană mondială cu „Fantastik Armada” în cadrul „International Battle Of The Year” (BOTY) și, în 2007, titlul de duo feminin mondial „Champion” (We B * girlz). A colaborat cu mai multe companii de dans, în calitate de interpret: cu Black Blanc Beur (BBB), Montalvo-Hervieu, Compania 6th Dimension sau compania Par Terre.

În 2007, se reorientează către un stil mai personal, mai aproape de cultura din Japonia. În 2011 creează prima sa piesă solo – „Sadako”.

Numărul maxim de participanţi este 25.
Înscrierea se face la adresa de mail: până în data de 10 mai 2019.
Taxa de participare: 20 de lei

Sari la conținut