fbpx

CNDB x Willy Prager

  • Artist Talk
  • CNDB Online
  • În cadrul ReDANS 2020, parte din programul „Dance me to the End of…”

15 min.

©Vlad Bâscă

Info

CNDB te invită să urmărești un artist-talk cu Willy Prager, artistul care semnează conceptul și direcția artistică pentru spectacolul “Less might be more, but sometimes less is just nothing”. Artist-talk-ul explorează procesul creativ din spatele realizării acestui spectacol alături de studenții primei generații de absolvenți la Academia de Dans și Performance CNDB.

Această lucrare este inspirată de formația Zoom, o trupă de disco din Spania anilor ‘70, și astfel se află la intersecția dintre artă vizuală și cultura dansului disco. Este un spectacol în care artistul Willy Prager este interesat de procesele de transformare în contextul schimbărilor sociale, politice, economice și culturale.

“Pentru acest spectacol, am elaborat o metodă de lucru bazată pe proceduri de traducere și reformulare a unui material de performance preexistent.

Înainte de COVID-19, dezvoltarea artei contemporane urma principiul modernității – un “less is more”. Restricțiile din ultimile luni, mai puțină comunicare, mai puține întâlniri, mai puțin dans, mai puțină participare, mai puține proteste, mai puțină socializare, mai puțină interacțiune, mai puține interpretări, mai puține critici, mai puține demonstrații, mai puțini participanți, mai puțin … fac ca spectacolul să chestioneze această teză și explorează dacă mai puțin încă este mai mult sau dacă nu este nimic. “

– Willy Prager

Extra

În luna noiembrie CNDB prezintă procesul de lucru din spatele spectacolelor rezultate din munca ultimului an a primei generații de studenți din academia inaugurată de CNDB în 2019.

Zece coregrafi invitați în cadrul programului ”Dance me to the End of… (exerciții, distanțe, apropieri)” au lucrat alături de studenții CNDB pentru a readuce în scenă lucrări care i-au consacrat, dar și pentru a propune altele noi. 

Concept și direcție artistică: Willy Prager
Coregrafia: Willy Prager în colaborare cu interpreții
Muzică: Emilian Gatsov-Elbi
Light design: Alexandros Raptis
Moderare și editare: Corina Cimpoieru, Maria Salomia

Cu
Georgia Elza Măciuceanu, Cătălin Munteanu, Adrian Popița, Mădălina Răducanu, Claudiu Silvianu

Eveniment realizat în cadrul proiectului ReDANS – rezidențe pentru dansatori 2020.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut