fbpx

(anti)aging

  • Dans & performance
  • În cadrul Întâlnirile Dansului Bucureşti 2013
  • +16

60 min.

Info

(anti) aging – un spectacol în prezent pentru viitor. Tu ce ți-ai lăsa moștenire pentru peste 30 de ani? Mădălina Dan și Mihaela Dancs își lasă un spectacol. Te așteptăm în 17 noiembrie la WASP să faci și tu parte din moștenire.

(anti) aging a fost creat din dorința de a fi reluat în 2041, 30 de ani de la premieră. În 2012, Mădălina Dan și Mihaela Dancs propun formatul Sanatoriului Creativ întru destindere, deconectare și confort psihic, savurarea plăcerii, vitalitate și voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare și conservare pentru viitor.

A avut premiera în luna octombrie 2011 la Muzeul Național de Artă Contemporană și a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca și la Teatrul Dailes din Riga (Letonia), în cadrul E-Motional, precum și în spațiile subRahova, Cartierul de Dans și Căminul Moses Rosen din București. Sezonul de toamnă a inclus reprezentații la festivalul dance.movement.theater de la Gheorgheni, la Veneția, în spațiul C32, la Teatrul Maghiar din Timișoara, precum și la eXplore dance festival din București.

„(anti)aging este un spectacol tonic și tandru despre o vârstă în care mocnește amintirea unor impulsuri și senzații tari. Este o hartă afectivă a viitorului, așa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoțional al celor-ce-vom-fi, ca și cum am avea în mână o fotografie din noi la diferite vârste.” Mihaela Michailov – ArtAct Magazine, nr. 139/2011

Mihaela Dancs (n. 1974, București, România) dansează în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Cluj, Viena, Stockholm, Roma, Frankfurt, Tokyo etc. Colaborează, printre alții, cu Cătălina Gubandru, Florin Flueraș, Mădălina Dan, Carmen Coțofană, Paul Dunca, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Doris Uhlich și Zan Yamashita.

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a iniţiat şi produs o multitudine de spectacole, dezbateri şi ateliere de dans. O prezenţă constantă pe scena de dans din România şi unul dintre artiştii cei mai importanţi ai unei noi generaţii de dansatori şi coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuţia sa în dans şi performance prin ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Conceptul, coregrafia și interpretarea: Mădălina Dan și Mihaela Dancs
Manager și consultant artistic: Ștefania Ferchedău

Producția
Centrul Național al Dansului București, E-motional Bodies & Cities / Gabriela Tudor Foundation

Data premierei
2011

Parteneri
Asociația Colectiv A

Presa

Programul Întâlnirilor Dansului, Bucureşti, 2013 la CNDB / Agenda LiterNet
Link

ÎNTÂLNIRILE DANSULUI BUCUREȘTI @ SPAȚIUL CNDB ȘI PE SCENA DE LA TEATRUL FOARTE MIC / modernism.ro
Cosmin Năsui
Link

Mențiuni speciale

Spectacolul conține nuditate.

Sari la conținut