fbpx

…After all

  • Dans & performance

50 min.

© Alina Ușurelu

Info

„Corpul [meu] tinde sa fie o arhivă; o arhivă virtuală.
Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat, îți vine să te scuturi de ele, dar nu le poți arunca. O schimbare ar fi binevenită.
Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecționează deșeurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au rămas foarte puține; ele se așază cu grijă în diferite părți din noul corp; se pun deoparte visele; doar puține se vor dezvolta; se aruncă la întâmplare în noul corp; se așteaptă puțin; dacă nu se întâmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp, se aleg accesoriile; când totul va fi gata, vom adăuga noului corp accesoriile; dacă acesta le respinge, nu vă speriați, este un efect normal, cu unele se va obișnui și le va păstra, altele vor deveni invizibile; când totul este gata, priviți cu atenție; găsiți o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneți rezultatul în ramă și deschideți televizorul: veți urmări un desen animat care vă place.” Vava Ştefănescu

Vava Ştefănescu este coregraf şi dansator, trăieşte şi lucrează în România. A beneficiat de burse de studii, rezidenţe de creaţie, ateliere internationale, a participat la numeroase festivaluri internaționale, a susținut și susține ateliere de dans. Creații proprii: Solo on line, O vară fierbinte pe Iza, Cvartet pentru o lavalieră etc. A semnat coregrafia a numeroase spectacole de teatru, în unele regăsindu-se ca interpret. A fondat și condus (1999-2003) Centrul Multi Art Dans (MAD), şi a fost director artistic al Centrului Național al Dansului București până în 2013. În 2013 a devenit manager interimar al CNDB.

Carmen Coțofană a absolvit secția de coregrafie a UNATC București și a studiat cu bursa Danceweb-Europe la Viena. A participat la workshop-uri cu Gigi Căciuleanu, Karine Saporta, Jean-Marc Heim, Jean Jerregaard, Pascal Alio, Mark Tompkins, Carol Brawn, Charles Lineham, Allison Green, Vera Mantero, Sebastian Prantl, David Zambrano, DD Dorvillier, Xavier Le Roy.
Proiecte personale: Recycle MeStage PsychosisTake Five. Performează în 8 Days a Week, coregrafia Eduard Gabia, Cvartet pentru o lavalieră, concept Vava Ștefănescu, DedublareaIluzionistele, coregrafia Mădălina Dan, Body Scape III, coregrafia Sebastian Prantl, Ready (Modern) Made, coregrafia Florin Fieroiu. Semnează coregrafia pentru spectacolele Gianinei Cărbunariu: Poimâine alaltăieriSado-Maso Blues BarMady-Baby.edu etc.

Conceptul și coregrafia: Vava Ștefănescu
Coregrafia și interpretarea: Carmen Coţofană
Scenografie: Adrian Damian
Costume: Paul Dunca
Video: Irina Stelea
Lumini: Cătălin Nicolescu

Producţia
Asociația Colectiv A, în cadrul Festivalului Temps d‘Images

Co-producția
Zamek Ujazdowski (Polonia), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Data premierei
8 martie 2011

Mulţumiri
ICR Varşovia

Sari la conținut