fbpx

8 Days a Week

  • Dans & performance

50 min.

Info

8 days a week a fost prezentat ca work-in-progress la Platforma Balcanică a Dansului Contemporan în 2006 și a avut premiera în Bucureşti, la Teatrul Metropolis, în decembrie 2006. Piesa va fi prezentată pe scena de la KaaiTheater Bruxelles în februarie 2008.

Căutând direcțiile necesare pentru a da înconjurul timpului care trece, 8 days a week își propune să împiedice asimilarea trecutului, favorizând perceperea viitorului tot ca prezent.

„Momentul în care [eu] scriu, iar voi citiți, este în prezent. Două acţiuni diferite în timpi diferiţi, dar care reprezintă un prezent pentru fiecare… Acest prezent continuu în care nu există trecut sau viitor, vreau să-l fac vizibil în această piesă.”
Eduard Gabia

„Spectacolele lui Gabia sunt tranşante şi directe ca nişte petarde care îţi sar în faţă.”
Suplimentul de Cultură

Eduard Gabia, născut în 1979, absolvent al Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti. Burse de studiu la Tanzquartier (Viena), Internationales TanzFest Berlin/Tanz im August, KaaiTheater (Belgia) şi Dance Theatre (New York). A colaborat cu coregrafii Karine Ponties, Charles Linehan, Thomas Lehmen, Kattrin Deufert, Thomas Plischke, Yoshiko Chuma >> piesele sale personale au fost programate la Festivalul Mercat de Flores (Barcelona), Dance Theater Workshop (New York), Tanz im August (Berlin), Tanzquartier (Viena), ImpulsTanz Festival (Viena), 4+4 Days in Motion Festival (Praga), Manoever Festival (Leipzig), Festival Quartier d’Eté (Paris).

Direcţia artistică: Eduard Gabia
Coregrafia și interpretarea: Carmen Coţofană, Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Brynjar Bandlien, Florin Flueraş
Muzica: Eduard Gabia

Producția
Centrul Național al Dansului București

Cu sprijinul
kaaiTheater, Bruxelles

Premiera
2006

Presa

Pe 8 martie, “8 days a week” / HotNews
Liana Anghelescu 
Link

Eduard Gabia, 8 days a week / kaaiTheater
Autor
Link

Sari la conținut