fbpx

8 days a week

  • Dans & performance
  • Acces pe bază de invitație
  • În cadrul Dance me to the End of… – exerciții, distanțe, apropieri

50 min.

©Vlad Bâscă

Info

Centrul Național al Dansului București anunță a treia reprezentație din cadrul programului Dance me to the End of… în care revizitarea istoriei recente a dansului contemporan românesc devine exercițiu și practică în formarea studenților din Academia de dans și performance CNDB. 

8 days a week este spectacolul creat de Eduard Gabia și prezentat în premieră în 2006 fiind o coproducție CNDB și Kaaitheater Bruxelles. Pentru crearea spectacolului, echipa artistică de atunci (Eduard Gabia, Carmen Coțofană, Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Brynjar Bandlien și Beniamin Boar) a beneficiat de o rezidenţă de creaţie la Kaaitheater, unul dintre cele mai prestigioase teatre europene de dans contemporan, unde a și avut două reprezentații.

8 days a week este un spectacol construit pe baza unei practici de mișcare ingenioasă, pe care Gabia a experimentat-o ludic el însuși înainte să elaboreze un întreg kit de instrumente pe care îl livrează dansatorilor spre propria folosință. Nimic mai simplu, nimic mai dificil. 


“În realitatea lumii înconjurătoare acțiunile noastre sunt compuse din două tipuri de interacțiune, ne spune Gabia. Informațional – avem cunoștințele necesare respectivei acțiuni. Energetic – cunoaștem, dispunem, de cantitatea exactă de energie pentru îndeplinirea respectivei acțiuni. Acțiunea este punctul de întâlnire a celor două perspective, pe care eu în 8 days a week am încercat să-l dezechilibrez transformând fiecare acțiune într-un “eșec”, într-o “greșeală”. Și din greșeală în greșeală se adună o realitate normală, firească.” (Eduard Gabia)

Având în vedere prevederile legale privind măsurile de siguranță împotriva CO-VID19, referitoare la numărul maxim de participanți permis în cadrul unui eveniment la CNDB, participarea la eveniment se face doar pe bază de invitație, selecția invitaților fiind rezervată echipei artistice. 

Conceptul si coregrafia: Eduard Gabia
Light design: Alexandros Raptis

Cu
Diana Dragu, Laura Murariu, Adrian Popiță, Mădălina Răducanu, Filip Stoica

Spectacol realizat în cadrul proiectului Arhive în mișcare.

Co-producția
Asociația culturală Solitude Project, Centrul Național al Dansului București (CNDB).

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut