fbpx

19 februarie

  • Dans & performance
©Ionut Barbulescu și Cristian Vrabete

Info


Să fie dans și să fie mai vesel. Să fie la Centru, în stradă și în natură.
Sunt Ana, economistă. Mă încadrez în categoria spectatorilor, iar nivelul meu de experiență se situează la un an de dansuri populare moldovenești în clasa a 8-a și un curs de 6 luni de dansuri vest africane ghaneze. Cred că mă înțeleg bine cu flexibilitatea și mișcările unduioase. Chiar dacă nu pot oferi dovezi scrise despre capacitatea mea de a mă mișca, consider că aș face față onorabil unei astfel de provocări. Lucrez într-o mare corporație internațională. Viața mea este un videoclip filmat pe repede înainte: trezit, Facebook, cafea, mașină, birou, calculator, seara târziu cumparături din colțul străzii de la non-stop, acasă, cina în pat, Facebook, somn fără vise (visez doar cînd am liber). Săptămîna asta e altfel, mi-am luat liber să dansez, vreau să-mi experimentez corpul. Merg și pe sârmă, vreau să mă afirm. Mi-ar plăcea niște workshopuri în natură, să ne împământăm și să dăm măștile prefabricate jos și să dansăm… ar fi frumos.

Coregraful Cosmin Manolescu prezintă în 19 februarie, un eveniment informal inedit realizat împreună cu spectatori, participanți la cursurile de dans de la Centrul Național al Dansului și tineri dansatori. Prezentarea informală 16 ianuarieeste rezultatul unei săptămâni intense de lucru cu participanții la proiect și este dedicată Anului European al Voluntariatului.

Acesta nu este un spectacol, este un cadou oferit oamenilor dragi, prietenilor, colegilor mei și tuturor celor care la început de an au nevoie de un moment de speranță. Am lansat acest proiect înainte ca CNDB să ajungă din nou într-o situație fragilă și sper ca această seară să demonstreze încă o dată cît de mult avem nevoie de dans contemporan. Mi-aș dori să putem vorbi în viitorul apropiat de o profesionalizare a acestei arte și de mai multe resurse, spații, care să ne scoată dintr-o stare de voluntariat ce tinde să devină perpetuă.
Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației mele și s-au dedicat integral acestei aventuri, deopotrivă echipei și participanților în proiect.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). În 1997, împreună cu Gabriela Tudor, a înființat Fundația Proiect DCM (în prezent Fundația Gabriela Tudor), care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului din București.

Producția
Compania Paradis Serial / Fundația Gabriela Tudor, în cadrul programului Dans.Acces, inițiat în 1998 de Gabriela Tudor.

Cu sprijinul
Centrului Național al Dansului București (CNDB)

Sari la conținut