fbpx

Știri

05.3.2017

back

Erwin Șimșensohn: „Dansul contemporan are nevoie de tot sprijinul necesar pentru a se dezvolta în țara noastră”

Regizorul Erwin Șimșensohn, secretar de stat în Ministerul Culturii, a participat aseară la deschiderea oficială a Festivalului LIKE CNDB – Schimbăm idei, care a debutat cu spectacolul „The Great Scheme of Things”, de Gabriela și Cristian Fierbințeanu.

Cu ocazia evenimentului, acesta a discutat cu AGERPRES despre situația dansului contemporan în România, declarând: „Dansul contemporan a debutat mai greu la noi în țară, suntem puțin în urmă față de multe alte țări din Europa, dar avem artiști extrem de importanți, avem oameni care trag din greu la această căruță a dezvoltării dansului contemporan și evenimente ca acesta — Festivalul LIKE CNDB, ediția 2017 — trebuie sprijinite și tratate ca atare. De asta am și considerat important să fiu aici, să demonstrez că există și un sprijin din partea statului și că cei din Ministerul Culturii consideră că dansul contemporan are nevoie de tot sprijinul necesar pentru a se dezvolta în țara noastră. Artiștii, dansatorii, coregrafii au nevoie de tot sprijinul statului pentru a impune, încet-încet, și această formă a artei dansului, a artei coregrafice în România”.

Citește tot articolul aici: http://www.agerpres.ro/cultura/2017/03/02/-the-great-scheme-of-things-de-si-cu-fierbinteanu-a-deschis-festivalul-like-cndb-editia-a-iv-a-09-29-30

Sari la conținut