fbpx

Știri

05.9.2009

back

Dansul românesc în New York Times

Din articolul ce reda pe larg citate din spusele participantilor, reiese ca, daca americanii se straduiesc mai degraba sa distruga institutiile, artistii din estul Europei par sa aiba inca nevoie de ele pentru a se simti in siguranta.

Directorul Centrului National al Dansului din Bucuresti, Mihai Mihalcea, a moderat alaturi de Andre Lepecki, profesor de performance studies la New York University, seria dialogurilor individuale din cadrul Springdance Dialogue la cel mai important studio de dans contemporan din New York (DTW – Dance Theatre Workshop). Springdance Dialogue prezinta pe 12 octombrie spectacolul lui Eduard Gabia “My presence, proof of time”, iar Mihai Mihalcea a sustinut in 10 octombrie la ICR New York o prezentare pe tema scenei de dans contemporan din Romania.

Mihai Mihalcea si Eduard Gabia sunt invitati ai Dance Theatre Workshop in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din New York.

Cei doi coregrafi au spus despre colaborarea cu ICR New York pentru acest proiect: “intotdeauna am fost impresionati de felul in care Institutul Goethe sau Institutul Francez isi primesc artistii. La ICR New York am avut o primire extraordinara fiind pentru prima oara cand ne simtim apreciati si sprijiniti in strainatate de autoritatile romane”. (C.M.)

Sari la conținut