fbpx

Știri

06.5.2016

back

Cursurile şi programele pentru adulți, adolescenți și copii în luna mai la CNDB

Cursurile şi programele pentru adulți, adolescenți și copii în luna mai la CNDB

ADULȚI ȘI ADOLESCENȚI

ATELIERE INTENSIVE

Momo Sanno Corp. Mișcare. Dans 9-13 mai

„În timpul orelor de dans vom pleca de la mișcarea naturală a corpului și o vom torsiona, alungi, tensiona pentru a crea un dans propriu, puternic, unitar, astfel încât corpul să se simtă sigur, puternic, fluid și să putem înțelege mișcarea și să o interpretăm și exprimăm cât mai liber posibil. ”

Momo Sanno a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali din București, a studiat la John Cranko Dance Academy în Stuttgart, a fost membru al companiei Garth Fagan Dance Company, dansând pe scenele din Germania, Norvegia, SUA s.a. Dorind să-și dezvolte stilul personal și să studieze diferite modalități de a aborda dansul, călătorește în Brazilia, Haiti, Jamaica, USA și Europa unde lucrează ca dansator, coregraf și co-producător.

Luni-vineri 19:00-21:00

Taxa: 280 lei/ atelier/ 5 ședințe

Andreea Novac EveryBodyDance 16-20 mai

„EveryBodyDance este un atelier în care ne vom oferi timp pentru a explora şi crea mişcare personală, nouă, surprinzătoare, imprevizibilă şi în care vom provoca concepţiile proprii despre dans. Vom face toate aceste lucruri singuri, împreună cu un partener sau în grup, folosind ceea ce avem la îndemână: corp, gând, emoţie, energie, obișnuinţe, adevăruri personale, determinare, perseverenţă, curiozitate, generozitate. Pentru că toţi dansăm!”

Andreea Novac este coregraf şi performer. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti. A studiat psihologia şi apoi coregrafia. Piesele sale “Dance a playful body”, “Pretend we make you happy”, “On tenderness” au fost prezentate pe scene naţionale şi internaţionale. Beneficiază de burse şi rezidenţe de creaţie în străinatate (Italia, Marea Britanie, Olanda, Luxemburg, Austria, Ungaria), burse pentru cercetare asupra mişcării şi trece, de-a lungul anilor, printr-un număr considerabil de ateliere de dans contemporan, compoziţie, improvizaţie, etc căci are o nevoie constantă de a afla. Creează coregrafie pentru film şi teatru.

Luni-vineri 19:00-21:00

Taxa: 280 lei/ atelier/ 5 ședințe

TOTUL PENTRU ENDORFINE un format propus de Mihaela Dancs

În fiecare marți dansăm la CNDB! 

Ne angajăm în practici fizice mai mult sau mai puțin intense, ne miscăm energetic, ne trezim simțurile, dăm cu emoțiile de pământ, alergăm, sărim, cădem, ne scuturăm, ne conectăm consistent la propriile corpuri, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Pentru tonus și transpirație, pentru valuri de senzații, pentru dans de dragul dansului și bineînțeles, pentru sisteme imunitare fericite!

Veniți cu chef, cu apă și încălțăminte comodă. Aceste întâlniri se adresează tuturor celor interesați de dans și mișcare. Să ardem podeaua! Cele 90 de minute vor fi conduse de Paul Dunca, Carmen Coțofană, Cristina Lilienfeld, Andreea Novac, Răzvan Rotaru și Mihaela Dancs.

În fiecare marți, în intervalul orar 19.30 – 21.00.

10, 17, 24, 31 mai

Taxa: 35 lei/ ședința sau 120 lei/ abonament 4 ședințe

CLASE DROP IN – Vii și nu mai pleci!

5 ședințe susținute de 5 coregrafi, fiecare cu propriul concept despre mişcare. Clasele DROP IN: vii şi nu mai pleci, adresate adulților și adolescenților, se desfășoară de două ori pe lună, sâmbăta, în intervalul orar 12.00 – 19.00.

Sâmbătă, 14 mai

12.00 – 13.00 – Paul Dunca 13.30 – 14.30 – Silvia Călin 15.00 – 16.00 – Florin Flueraș 16.30 – 17.30 – Simona Deaconescu 18.00 – 19.00 – Corina Doka

Sâmbătă, 28 mai

12.00 – 13.00 – Momo Sanno 13.30 – 14.30 – Andreea Novac 15.00 – 16.00 – Eduard Gabia 16.30 – 17.30 – Simona Deaconescu 18.00 – 19.00 – Dana Nedelcu

Taxa: 15 lei/ ședință, 30 lei/ 5 ședințe

CURSURI PENTRU COPII

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de CNDB de peste 3 ani, continuă și în lunile mai-iunie.

Cursurile de dans contemporan pentru grupa de vârstă 6 – 8 ani (10 mai – 7 iunie) Profesor Catrinel Catană (coregraf) În zilele de marți, orele 17.30 – 18.30 10, 17, 24, 31 mai și 7 iunie

Cursurile de dans contemporan pentru grupa de vârstă 9 – 11 ani (9 mai – 6 iunie) Profesor Mihaela Elena Zamfirescu (coregraf) În zilele de luni, orele 17.00 – 18.00 9, 16, 23, 30 mai și 6 iunie

Prețul unui modul de 5 ședințe este de 200 de lei și se achită la începerea sa. Prețul unei ședințe este de 50 de lei.

Catrinel Catană este coregraf şi profesor de dans. Susţine cursuri şi ateliere de dans pentru copii în grădiniţe, şcoli şi organizaţii nonguvernamentale, înţelegând în profunzime şi descifrând importanţa mişcării şi a jocului în viaţa lor. A absolvit U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, secţia Coregrafie, şi are un master în Arta Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan şi dramaturgie coregrafică în ţară şi în străinătate.

„Lumea copiilor se intersectează cu lumea dansului: imaginaţie, mişcare, joacă, bucurie. Cunoscându-ne corpul, descoperindu-i elasticitatea, pornim împreună în lumea dansului. Începem în mişcare, de la imitarea celorlalţi, a sunetelor pe care le auzim, a cântecelor şi poveştilor care ne plac foarte mult, a elementelor şi culorilor din natură. Cel mai important element este joaca: ne jucăm, ne jucăm dansând şi mişcându-ne armonios. Inventăm, învăţăm propriul mod de a ne bucura de mişcare, de a comunica altfel. Urmărim cu atenţie ce este în jurul nostru şi cultivăm reacţii sincere.”

Elena Zamfirescu a absolvit Liceul de Artă Braşov, secţia Coregrafie (1994) şi U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”, secţia Coregrafie. Între anii 1995-2006 este solistă a Companiei Orion Balet. Din 2002 este asistent universitar şi apoi lector universitar doctor (2012) la U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”. Din 2006 până în prezent colaborează cu Şcoala de Artă București în calitate de expert consultant și coregraf. „Cursul aduce copiii în contact cu dansul contemporan, înţeles ca un spaţiu în care corpul, mintea şi sufletul sunt în armonie. Acest lucru se va face prin joc, în joacă, astfel încât elementele specifice dansului să fie descoperite, preluate şi dezvoltate de copii. Lumea dansului li se va deschide asemenea unei lumi de poveste, în care nimic nu mai este imposibil.”

Înscrieri și detalii la adresa  sau la telefon 0740 276 865. Taxa se poate achita online pe site-ul kompostor.ro sau înainte de începerea fiecărui atelier/ședință, la Sala Stere Popescu, B-dul Mărășești 80-82. Detalii despre programele STUDIOULUI DE DANS CONTEMPORAN CNDB găsiţi pe site-ul www.cndb.ro și pagina de facebook www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti

Toate întâlnirile și modulele au loc la sediul nostru din B-dul Mărăşeşti 80-82.

Eventualele întrebări pot fi adresate la .

Copyright (C) CNDB 2016

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Onlinegallery, Pipa Păcii, Zelist, Art Out, Graphic Front

Sari la conținut