Centrul Național al Dansului București are plăcerea să anunțe lansarea apelului deschis de participare la Academia de Management Cultural 2020: Laboratorul corpului absent | Scenarii de readaptare în artele performative, organizat de Colectiv A Cluj și Goethe-Institut București, în colaborare cu CNDB.
Ediția din acest an a Academiei de Management Cultural este dedicată sectorului artelor performative. Aceasta explorează scenarii care pot resuscita sensul artelor spectacolului în noul context post-pandemic și anticipează nevoia de a modela și regândi modul lor de existență și relația cu publicul. Sub semnul Covid-19, acest sector artistic s-a confruntat cu multe dificultăți și s-a găsit față în față cu necesitatea de a se re-imagina pentru a depăși situația. Tocmai de aceea am ales acest subiect și am decis să ne adunăm energia, puterea și cunoștințele pentru a sprijini sectorul artelor performative.
După trei ediții regionale, Academia de Management Cultural continuă în 2020 cu un laborator digital local, care va avea loc online și va fi deschis pentru participanți din România și Republica Moldova. Academia oferă participanților oportunitatea de a face parte dintr-un seminar digital intensiv de o săptămână, care are loc între 27 iulie și 1 august. Pentru a contribui la procesul de consolidare a capacității organizaționale, CMA oferă două premii prin intermediul Fondului CMA, sprijinind noi soluții pentru adaptarea sectorului.
Mai multe informații despre program și înscrieri, aici.
Parteneri: EUNIC Romania : Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie, British Council Romania, Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute, Institutul Camões București – Instituto Camões Bucareste, forumul cultural austriac, Institutul Francez, Embassy of the Netherlands in Romania
Colaboratori: Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti (FSPUB), IDC – Centre for International Cooperation and Development Studies, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
and Heritage Contact Zone – HCZ.
Proiect co-finanțat de Europa Creativă și AFCN.