Știri

31.3.2013

back

Conferinta “Europa creativa” deschide Festivalul E-motional la MNAC

Fundatia Gabriela Tudor are placerea sa va invite in data de 12 aprilie de la orele 15.00 (MNAC, et. 3) la un eveniment de prezentare a noului program de finantare al Uniunii Europene, Europa Creativa (2014-2020), organizat impreuna cu Punctul de Contact Cultural al Romaniei. Evenimentul se deruleaza in cadrul „Festivalului E-Motional: corpuri & orase in miscare”, organizat de Fundatia Gabriela Tudor in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti la Muzeul National de Arta Contemporana in perioada 12-14 aprilie 2013. Festivalul incheie proiectul european de mobilitate si schimburi artistice E-Motional Bodies & Cities, initiat si organizat de Fundatia Gabriela Tudor intre 2011-2013, si derulat prin programul Cultura 2007-2013. „Europa Creativa” va cuprinde trei 3 componente distincte – Media, Cultura si o componenta noua de credite pentru sectorul cultural, precum si pentru dezvoltarea politicii trans-sectoriale. Vor participa in calitate de invitati – Bianca Floarea (expert Punctul de Contact Cultural) si Raluca Pop (expert indepenent) care vor prezenta principalele schimbari aduse de viitorul cadru de finantare a proiectelor culturale europene precum si noile prioritati-cheie. Ioana Popescu (director proiect european Copilaria. Ramasite si patrimoniu” initiat de Muzeul Taranului Roman) si Cosmin Manolescu (director proiect E-Motional Bodies & Cities” initiat de Fundatia Gabriela Tudor) vor face scurte prezentari ale programelor europene si vor vorbi despre provocarile dezvoltarii acestora in contextul cultural romanesc.

Prezentarea se va desfasura in limba engleza. Va rugam sa anuntati participarea dvs. la adresele  sau 

Mai multe informatii despre agenda intilnirii pot fi gasite in pagina http://zonadstudio.wordpress.com/2013/04/03/europa-creativa-prezentarea-programului/.

Prezentarea programului „Europa Creativa” va fi urmata de deschiderea oficiala a festivalului E-Motional (12 aprilie, orele 18.00) in prezenta E.S. Dl. Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti si de vernisajul instalatiei dedicate ce documenteaza proiectul european derulat in perioada 2011-2013 in Romania, Irlanda, Letonia, Cipru, Marea Britanie si Turcia precum si de un cocktail oferit de Ambasada Irlandei. In atasament gasiti brosura program a festivalului iar la adresa https://vimeo.com/62418805#at=0 puteti viziona un video-teaser al festivalului. Festivalul E-Motional este prezentat si co-organizat de Fundatia Gabriela Tudor in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti si Muzeul National de Arta Contemporana, si sustinut financiar prin programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, precum si de catre Fundatia Culturala Europeana din Amsterdam.

Sari la conținut