Știri

10.1.2017

back

CNDB și Dance Roads continuă pe același drum

Centrul Național al Dansului București este partener în noul proiect Dance Roads 2018-2019, intitulat R.O.A.D.S., care se află acum într-o evaluare ale cărei rezultate vor fi comunicate în primăvara lui 2017.

Comisia Europeana a acordat proiectului „Dance Roads Open Process” statutul onorific de „Poveste de succes”.

Descrierea proiectului
Roads Open to Art of Dance Sharing (R.O.A.D.S. – Drumuri deschise către arta împărtășirii dansului, n. r.) este un nou proiect cooperativ al rețelei Dance Roads, furnizând o platformă care își propune să le permită coregrafilor, producătorilor, dramaturgilor și criticilor aflați la începutul carierei să facă primii pași pentru a-și internaționaliza activitatea. Printr-un program de training și oportunități de dezvoltare artistică, stabilirea unor conexiuni internaționale la festivaluri și un turneu cu creații noi care demonstrează talentul artiștilor din zona dansului european, R.O.A.D.S. le oferă artiștilor aflați la început de drum o șansă unică de a se consacra la nivel european. R.O.A.D.S. propune de asemenea o nouă și semnificativă strategie de dezvoltare a publicului, care invită spectatorii să asiste la procesul creativ și dezvoltarea unei noi creații artistice, oferindu-le un nou și captivant mod de a se apropia de dans.

Din 2018 și până în 2019, artiști din Olanda, Marea Britanie, Franța, Bulgaria, România, Italia, Cehia și Ungaria vor fi susținuți de parteneri pentru a crea, produce, promova și prezenta în turneu creații noi. R.O.A.D.S. le va furniza coregrafilor, dramaturgilor și producătorilor selecționați suport profesional, unelte practice și resurse, iar rețeaua îi va ajuta să continue să lucreze la nivel internațional și să-și construiască o carieră sustenabilă în dans. Organizațiile noastre partenere își vor uni forțele pentru a se asigura că scena de dans contemporan din fiecare țară e conectată la conversația europeană. Cu o gamă variată de parteneri din toate colțurile Europei, R.O.A.D.S. aduce laolaltă diferențe culturale într-un mod pozitiv și constructiv, celebrând diversitatea ideilor vocilor și abordărilor din dansul contemporan pentru a crea o colaborare europeană unică.


Priorități
Misiunea acestui proiect este susținerea coregrafilor, dramaturgilor, producătorilor și criticilor pentru a-i ajuta să-și dezvolte o carieră internațională în domeniul dansului. Prioritatea R.O.A.D.S. este să cultive calitatea artistică și producțiile de înalt nivel. Asta înseamnă crearea de spații în care artiștii să poată experimenta și asuma riscuri și primirea de feedback din partea publicului și a experților. Crearea unui spațiu “co-creativ” în care artiștii să-și împărtășească ideile și încurajarea dialogului în cadrul acestei arte. Crearea de noi parteneriate care introduc dramaturgia în etapele de dezvoltare a unei creații de dans.

Mai multe informații aici

Sari la conținut