fbpx

Știri

12.12.2016

back

CNDB și-a desemnat laureații pentru 2016

CNDB și-a desemnat laureații pentru 2016

Comunicat de presă
Bucureşti, 12 decembrie 2016

Șase coregrafi, performeri și manageri culturali au primit tradiționalele cărămizi gravate și diplomele desenate de Dan Perjovschi la a treia ediție a Premiilor CNDB.

București, 11 decembrie 2016 – Centrul Național al Dansului București (CNDB) i-a premiat sâmbătă, 10 decembrie, pe Brynjar Åbel Bandlien și Rui Catalão, Maria Baroncea, Miki Braniște, grupul „CONTEMP” (prin Adina Cezar) și Simona Deaconescu, în cadrul galei #PremiileCNDB2016.

Ceremonia a avut loc la sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești 80-82, iar în cadrul celei de-a treia ediții a Premiilor CNDB au mai primit diplome jurnaliștii Dana Bergheș (SUB25), Cătălina Miciu (Scena9) și Gabriel Sandu (Beau Monde), pentru recenziile unor spectacole găzduite de Centrul Național al Dansului pe care autorii le-au înscris în concursul #VăzutlaCNDB (1 octombrie – 1 decembrie 2016).

Gala a inclus secvențe muzicale performate de membrii proiectului „Istoria cântată a dansului românesc” – coordonat de Paul Dunca și Eduard Gabia – și sprijinit de CNDB prin selecția de programe și proiecte 2016. Trupa Omelette a încheiat evenimentul cu un concert la care artiștii și publicul au dansat împreună pe scena sălii Stere Popescu.


Laureații Premiilor CNDB 2016 au fost selectați în urma nominalizărilor făcute de board-ul artistic al instituției și de premianții din 2014 (Ioan Tugearu, Silvia Ghiață, Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș, Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs) și 2015 (Liana Tugearu, Mădălina Dan, Miriam Răducanu, Eduard Gabia, Florin Fieroiu).

Aceștia și-au motivat astfel alegerile:

Brynjar Åbel Bandlien și Rui Catalão – pentru implicarea lor în dansul contemporan românesc ca deschizători de drumuri la începutul unei noi etape și pentru proiectele realizate  în România.


Maria Baroncea – pentru viziunea progresistă exprimată în cadrul formatelor propuse la CNDB de-a lungul timpului, precum Miercurea lejeră sau Cooperativa performativă.

Miki Braniște – pentru consecvența cu care a promovat, produs și susținut dansul contemporan în ultimii zece ani, prin intermediul festivalului internațional Temps d’Images.

Sari la conținut